Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1: MP al Arabiei Saudite va avea loc, în ciuda atacurilor rebelilor yemeniţi

formula 1

Promotorul Formula 1 şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) au reconfirmat sâmbătă menţinerea Marelui Premiu al Arabiei Saudite de F1, a doua zi după ce rebeli yemeniţi houthi au atacat un sit petrolier din apropierea circuitului de la Jeddah, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"După discuţii cu toate echipele şi piloţii, Marele Premiu al Arabiei Saudite de Formula 1 va continua aşa cum a fost prevăzut", au indicat aceste organizaţii într-un comunicat.

A treia sesiune de antrenamente libere şi calificările sunt prevăzute sâmbătă, startul cursei urmând să fie dat duminică seara.

"După incidentul amplu mediatizat care a avut loc vineri la Jeddah, au avut loc discuţii îndelungate între părţile interesate, autorităţile guvernamentale saudite şi agenţiile responsabile de securitate, care au oferit asigurări complete şi detaliate că evenimentul este securizat", au adăugat Formula 1 şi FIA.

"Toate părţile interesate au convenit să menţină un dialog clar şi deschis în timpul evenimentului şi în viitor", se afirmă în comunicat.

Organizatorii campionatului anunţaseră vineri seară menţinerea MP după acest atac, care face parte dintr-o serie comisă împotriva Arabiei Saudite în ajunul împlinirii a şapte ani de la intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen pentru a sprijini guvernul în faţa rebelilor apropiaţi de Iran.

Dar piloţii s-au reunit apoi mai mult de patru ore pentru a discuta despre participarea lor la eveniment. Ei s-au despărţit în jurul orei locale 02:20, înainte de a părăsi circuitul fără a-şi declara în mod deschis poziţia.

Unul dintre ei, mexicanul Sergio Perez (Red Bull), s-a exprimat mai târziu pe Twitter. El a spus că este "pregătit şi pe deplin concentrat pentru calificările de mâine (sâmbătă)".

Patronii mai multor echipe i-au asigurat pe ziariştii prezenţi: "Vom concura".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.