Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula E ar putea fi reluată fără spectatori

formula 1

Spaniolul Alejandro Agag, preşedintele Formulei E şi al viitorului campionat de SUV-uri electrice Extreme E, a pledat pentru reluarea "cât mai rapidă" a competiţiilor sportive, cu porţile închise, în ciuda pandemiei de coronavirus, scrie AFP potrivit Agerpres.

"Sportul trebuie să revină cât mai rapid posibil, chiar dacă se întâmplă cu porţile închise. Şi cred că trebuie să fie cu porţile închise. Lumea are nevoie de distracţie cât timp stă acasă", a afirmat Agag într-o videoconferinţă. "Dacă nu le oferi oamenilor distracţie, creşte riscul să nu respecte izolarea", a adăugat el.

"Apăr sportul în spatele porţilor închise, fiindcă măcar permite să-i distrezi pe fani şi au nevoie de asta", a continuat omul de afaceri, fost politician. "Sportul are o funcţie socială în această perioadă", a subliniat el.

Singura soluţie posibilă "încă un timp", disputarea competiţiilor cu porţile închise va fi doar temporară, "fiindcă ar însemna un viitor trist", a subliniat Agag.

El s-a exprimat la Londra, cu ocazia prezentării comitetului de experţi ştiinţifici care va supraveghea Extreme E, cursa de SUV-uri electrice în ecosisteme fragile. Agag şi-ar dori ca aceasta să aibă o vocaţie pedagogică în ce priveşte problemele mediului înconjurător.

În ciuda pandemiei de Covid-19, campionatul va debuta în Senegal în ianuarie 2021, a precizat spaniolul. Cursele vor avea loc fără spectatori, iar transportul personalului şi al materialului va fi realizat cu o singură navă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.