Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Dreptei atacă la ÎCCJ procesul verbal de constituire al BEC pentru europarlamentare și locale - Dosarul va avea prim termen miercuri

dosare

Formațiunea politică Forța Dreptei a atacat la Secția de Contencios administrativ a instanței supreme procesul verbal de constituire (PVC) 1 al Biroului Electoral Central pentru anul 2024 pentru alegerile europarlamentare și cele pentru administrația publică locală.

Instanța supremă a înregistrat astfel, marți, dosarul 635/1/2024 în care reclamant este partidul Forța Dreptei iar intimatul Biroul Electoral Central, actul contestat în cadrul acțiunii fiind PVC1 al BEC, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit PVC1 al BEC, după studierea documentației primite, Biroul a constatat că reprezentantul Forța Dreptei nu poate fi primit în cadrul acestuia pentru că nu a obținut mandate pentru alegerea membrilor în Parlamentul european în 2019.

În acest context BEC nu a acceptat un reprezentat al Forța Dreptei în cadrul Biroului pentru alegerile europarlamentare din iunie.

Procesul verbal de constituire cu nr 1 al BEC poate fi consultat integral aici.

Ce spune BEC în procesul verbal

„Totodată, prin adresa din data de 16.03.2024, înregistrată la Biroul Electoral Central sub nr. 10R/BEC2024/16.03.2024, Partidul Forța Dreptei a desemnat pe domnul Eduard-Andi Manciu ca reprezentant în Biroul Electoral Central.

Se constată că, potrivit adresei nr. 5235/15.03.2024 a Autorității Electorale Permanente, înregistrată la Biroul Electoral Central sub nr. 5C/BEC2024/15.03.2024, Partidul Forța Dreptei nu a obținut mandate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Motiv pentru care, în raport cu dispozițiile art. 2 alin. (4) teza a Il-a din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2024, Biroul Electoral Central nu se va completa și cu reprezentantul Partidului Forța Dreptei”, se arată în PVC1 al BEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.