Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională și-a lansat noul Manifest Politic

Facebook
Sorin-Valeriu Naș

Partidul Forța Națională a lansat public Noul Manifest Politic al Partidului. El a fost dat publicității sub semnătura președintelui FN, Sorin-Valeriu Naș:

”Ȋn urmă cu şase săptămâni, pe 14 martie, cu sprijinul nemijlocit al așa-ziselor partide de opoziție, țara era abandonată total ȋn mâinile guvernului liberal avându-l ȋn frunte pe Ludovic Orban, guvern care tocmai fusese demis pentru incompetență cu căteva săptămâni ȋnainte. Având ca unic argument faptul că România se afla la ȋnceputul epidemiei de COVID-19, partidele parlamentare au votat noul guvern(identic cu cel demis), voturile PSD fiind decisive pentru învestirea guvernului, după ce mai mulți parlamentari liberali au absentat. Ȋn acest fel, cei care au votat guvernul, au devenit complici și au validat astfel ȋncălcarea flagrantă a Constituției de către președintele Klaus Werner Iohannis care, prin desemnarea ȋncă odată a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, a demonstrat că pentru el, ignorarea deciziilor Curții Constituționale și a legilor țării ȋn ansamblu, este un mod de viață. La rândul lor, parlamentarii care au votat guvernul Orban 2 au ȋncălcat jurământul depus la ȋnceperea mandatului, deschizând ȋn acest fel ușa către cea mai devastatoare criză,  criza de ȋncredere. Cum să mai ai ȋncredere ȋn cineva care-și ȋncalcă propriul jurământ, ȋn cineva care nu este ȋn stare să-și țină promisiunile făcute celor care le-au acordat votul ȋn 2016, ȋn cineva care pune pe primul loc interesul personal și al grupului din care face parte ȋn loc să acționeze ȋn interesul poporului și al țării? Blocați ȋn calcule electorale perimate, liderii partidelor parlamentare au impus propriilor parlamentari votarea guvernului, trecând cu vederea ȋncălcarea prevederilor constituționale și a jurământului depus. Ȋn acest fel, guvernul Orban 2 a primit un cec ȋn alb, liber la abuzuri și la ȋncălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor(inclusiv ale celor care au votat guvernul) și la promovarea diletanților, veleitarilor și  incompetenților, ȋn dispreț total față de valorile naționale, față de tradiții, de credință, de cultură și educație, față de cei care le-au dat viață și i-au educat, făță de toți cetățenii români.

Președintele a decretat starea de urgență, imediat după investirea guvernului,  acesta primind puteri discreționare, odată cu aprobarea decretului, prin votul acelorași parlamentari. Odată ȋndeplinit visul președintelui și al mai marelui liberalilor, s-a dat liber la ȋncălcarea de către toți cei aflați la „butoane” a Constituției și legilor țării. Nu există articol din Constituție care să facă referire la drepturile și libertățile cetățenilor și să nu fi fost ȋncălcat prin ordonanțele militare emise, ele ȋnsele fiind neconstituționale. Constituția României prevede explicit la art. 53 alin. (1)  că exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale nu poate fi restrâns decât prin lege, iar Constituția mai spune că singura autoritate legislativă a țării este Parlamentul. Pe de altă parte, art. 69 din Constituție prevede că “În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului” iar, ȋn opinia noastrǎ, instituirea stării de urgență ar impune ca, ȋn astfel de situații, parlamentarii să fie prezenți zilnic ȋn Parlament, pentru a asigura fluxul legislativ necesar contracarării efectelor crizei și continuitatea activităților social-economice, ei făcând parte din categoria persoanelor care #StauLaLucru nu #StauAcasă, ȋntrucât nu li se aplică condițiile de acordare a șomajului tehnic iar mandatul lor ar trebui sǎ fie ȋn slujba poporului.

Ultimele luni au scos la iveală, dacă mai era nevoie, o clasă politică expirată, subordonată intereselor partidelor din care fac parte și calculelor personale disperate de a mai prinde un loc “eligibil” pe listele partidului la alegerile parlamentare, o clasă politică care nu se află ȋn slujba poporului și care a creat o prăpastie față de cetățenii care i-au ales și problemele lor, prăpastie care se mărește pe zi ce trece. Să facem un exercițiu de memorie și să vedem ce spectacol ne-a oferit actuala clasă politică ȋn ultimii ani? România a fost sfășiată de lupte politice nesfârșite presărate din belșug cu ȋnjurii, pornite din dorința de câștig și preamărire, din orgoliu și ambiții prostești. Acțiunile actualei clase politice au semănat ură și dezbinare ȋntre cetățeni, au propagat indiferența și superficialitatea, renunțarea la tradiții și la credința strămoșească, au condus la promovarea persoanelor ȋn funcții doar pe criterii de apartenență la un grup sau altul și au erodat societatea românească aducând-o ȋn pragul colapsului. DESTUL!

TREZEȘTE-TE, ROMÂNIA!

Avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de o REFORMĂ RADICALĂ A CLASEI POLITICE, de oameni politici care să acţioneze dezinteresaţi, a căror activitate să fie pusă în slujba poporului şi a ţării şi să servească cetăţenilor şi interesului național, care să promoveze valorile românești, tradițiile și familia, cultura și educația creștină, care să reaprindă ȋn sufletele oamenilor iubirea, speranța și credința, să redea poporului unitatea și demnitatea de care are atâta nevoie azi și să reinstaureze independenţa şi suveranitatea României.

Prin acest manifest politic, FORȚA NAȚIONALĂ inițiază REFORMA RADICALĂ A CLASEI POLITICE ROMÂNEȘTI, acțiune vitală pentru viitorul națiunii noastre.

Ne adresăm ȋn primul rând parlamentarilor responsabili, cu dragoste de neam și țară, care vor să se elibereze de directivele impuse de liderii partidelor din care fac parte, care sunt prinși în capcana unor înțelegeri politice, declarate sau nu și ȋi chemăm ȋn FORȚA NAȚIONALĂ, oferindu-le posibilitatea de a-și ȋndeplini promisiunile făcute cetățenilor care le-au acordat votul ȋn 2016, de a pune umărul la renașterea țării și de a dovedi prin fapte, ȋn cele câteva luni rămase până la alegerile parlamentare, că merită să-i reprezinte ȋn Parlamentul României și ȋn mandatul viitor. Singura condiție impusă pentru a intra ȋn FORȚA NAȚIONALĂ este de a pune pe primul loc interesul cetățenilor și interesul national. Puteți alege varianta de a rămâne cuminți la locurile voastre, ȋn funcțiile pe care le dețineți vremelnic prin apartenența la un grup parlamentar sau altul și să ȋncercați să “prindeți un loc eligibil” pe liste, sau puteți să vă alăturați FORȚEI NAȚIONALE și să fiți parte a proiectului de salvare a țării. ROMÂNIA are ACUM nevoie de FAPTE, nu de vorbe. Alăturându-vă FORȚEI NAȚIONALE, liderii partidelor din care faceți parte ȋn prezent vor fi constrânși să-și schimbe atitudinea, să lase deoparte aroganța și să renunțe la ipocrizie, când vor fi amenințați cu pierderea bazei politice pe care se sprijină, ȋnsă va fi prea târziu și electoratul ȋi va sancționa drastic.  Ȋn ceea ce ne privește declarăm că FORȚA NAȚIONALĂ va candida pe liste proprii la alegerile parlamentare și va promova persoane care știu, vor și pot realiza reformarea radicală a clasei politice românești.

Ne adresăm totodată tuturor reprezentanților asociaţiilor profesionale, patronale şi sindicale, antreprenorilor, oamenilor de cultură și din sport, jurnaliștilor și persoanelor din mass-media şi din celelalte componente ale societăţii civile invitându-i să se alăture eforturilor noastre de a pune ȋn practică un plan urgent de salvare a țării. Articolul 4 din Constituția României prevede că (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi” și că “(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socialǎ”. Cetățenii români au nevoie de soluții concrete și urgente, au nevoie de speranță, au nevoie de respect, au nevoie de elaborarea unor politici economice și sociale românești, au nevoie de un plan pentru refacerea şi dezvoltarea ţării prin iniţiativa, munca şi cu capitalurile româneşti.

Conştienţi de criza profundǎ ȋn care se aflǎ România şi de datoria pe care o avem faţǎ de popor şi de ţarǎ şi luând în considerare gravele dezechilibre pe care deciziile actualilor guvernanţi le-au creat în economie şi în viaţa socială, FORŢA NAŢIONALǍ propune tuturor celor interesați „PLANUL RENAȘTERII NAȚIONALE”, un plan alcătuit din măsuri concrete, aplicabile imediat, măsuri menite să rezolve problemele şi disfuncţionalităţile din prezent, să prevină apariţia acestora pe viitor și să conducă la prosperitatea fiecăruia ȋn parte și a țării ȋn ansmablu. Este un plan perfectibil, care poate fi completat sau modificat și din acest punct de vedere ne adresăm tuturor cetățenilor interesați(politicieni, antreprenori, medici, cercetători, profesori, specialiști din toate domeniile sau simpli cetățeni) cu invitația de a veni alături de FORȚA NAȚIONALĂ și de a găsi ȋmpreună modalitatea cea mai rapidă de implementare a acestor măsuri. Finanțarea acestor măsuri necesită sume mari de bani, ȋnsă FORȚA NAȚIONALĂ are soluții pentru asigurarea acestor sume, fără a apela la creditori gen FMI, creditori care dau deja târcoale guvernului Orban 2 ȋn ȋncercarea de a ne ȋnrobi pe vecie.

Instaurarea guvernului Ludovic Orban 2 nu a făcut altceva decât să reconfirme, dacă mai era nevoie, măsura incompetenţei membrilor acestui guvern, cu consecinţe deosebit de grave în planul vieţii economico-sociale. Pentru gravele dezechilibre pe care deciziile actualilor guvernanţi le-au creat în economie şi în viaţa socială, pentru lipsa unor măsuri concrete de sprijinire a economiei româneşti, a antreprenorilor români, a producătorilor agricoli din România şi a cetăţenilor români în general, pentru ȋncălcarea cu bună știință a Constituției și a legilor țării și pentru ȋncălcarea, la cererea Germaniei și cu acordul Comisiei Europene, a propriilor ordonanțe militare ȋn vederea sprijinirii economiei unui stat străin, ȋn timp ce economia românească este pusă pe butuci, FORȚA NAȚIONALĂ solicită DEMISIA GUVERNULUI LUDOVIC ORBAN.

Fiecare zi în plus cu guvernul Orban 2 la Palatul Victoria este un atentat la siguranţa ceţăţenilor români, o acțiune de subminare a economiei românești şi un atentat la siguranţa naţională.

Solicităm totodată așa-ziselor partide de opoziție, care prin votul lor se fac vinovate de situația dezastruoasă ȋn care se află țara, să lase deoparte calculele electorale și interesele de grup, să ȋnlăture prin moțiune de cenzură actualul guvern și, dacă au soluții concrete de salvare a economiei românești, să-și asume guvernarea țării, iar dacă nu, să-i lase pe cei care ȘTIU, VOR ȘI POT SALVA ROMÂNIA. Pâna nu va fi prea târziu.

TREZEȘTE-TE, ROMÂNIA!

Ȋn finalul acestui manifest politic ne adresăm cetățenilor români care #StauAcasă ȋn această perioadă, care și-au oprit activitățile, care și-au consumat economiile și nu mai au ce pune pe masă, cetățenilor români cu vârsta de peste 65 de ani care ne-au dat viață, ne-au crescut și ne-au educat iar acum sunt batjocoriți: NU VĂ FIE FRICĂ! Actuala conducere a țării ȋncearcă să inducă ȋn rândul cetățenilor frica, panica și disperarea sperând ca astfel să se mențină la putere și să obțină, prin teroare, votul vostru. NU VĂ FIE FRICĂ! Dețineți cea mai eficientă armă de luptă ȋmpotriva tuturor nedreptăților, a oprimărilor și a oricăror ȋncercări de ȋngrădire a libertății: VOTUL. Păstrați-vă libertatea, nu renunțați la credință și aduceți-vă aminte cuvintele marelui patriot Petre Țuțea: "Români, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!"

Ȋncepând cu 15 mai și terminând cu ziua alegerilor parlamentare E RÂNDUL VOSTRU să dați ordonanțe și să stabiliți care dintre politicieni vor #StaAcasă ȋn următorii patru ani. Iar ȋn ziua alegerilor, le veţi putea transmite tuturor ȋnvârtiţilor, incompetenților, diletanţilor, veleitarilor și celor care dețin puterea dar nu o exercită ȋn interesul VOSTRU, următorul „MESAJ DE INTERES PUBLIC”:

#E Rândul Tău Să Stai Acasă !”

 

PREȘEDINTE  FORȚA NAȚIONALĂ

NAȘ SORIN-VALERIU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.