Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţe NATO din România, Belgia şi Franţa vor efectua exerciţii în poligonul din Sfântu Gheorghe

armata romana exercitii

Forţe militare ale NATO din România, Belgia şi Franţa vor efectua exerciţii comune în poligonul din Sfântu Gheorghe timp de aproape două săptămâni, informează primarul municipiului, Antal Arpad.

"Începând de marţi, 10 mai, timp de aproape două săptămâni, vânătorii de munte din Sfântu Gheorghe împreună cu militarii NATO vor face antrenamente, în care vor avea loc şi trageri în care va fi folosită muniţie de manevră (gloanţe oarbe), motiv pentru care fac un apel la locuitori să rămână calmi şi să nu intre în panică. În această perioadă, echipamentul militar va fi transportat prin oraş până la locul exerciţiului. După cum se ştie, poligonul nu este omologat pentru trageri cu muniţie reală", a scris primarul Antal Arpad pe pagina sa de Facebook.

Conducerea Garnizoanei Sfântu Gheorghe a precizat că exerciţiile de instruire se vor desfăşura în perioada 10-20 mai 2022, potrivit Agerpres.

Luna trecută a mai avut loc un exerciţiu comun de instrucţie colectivă în poligonul din Sfântu Gheorghe la care au participat militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" şi militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi", batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" şi Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.