Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele aeriene turce boicotează un exerciţiu militar organizat în Grecia

economica.net
Turcia

Forţele aeriene turce s-au retras de la un exerciţiu militar internaţional care urmează să se desfăşoare în Grecia în mai, au declarat sâmbătă surse turce din domeniul securităţii, invocând faptul că documentele pregătitoare vizau Ankara, relatează AFP.

Exerciţiul militar "Tiger Meet", organizat anual de o asociaţie care reuneşte diferite forţe aeriene din NATO, este prevăzut să aibă loc la Atena în acest an, între 9 şi 20 mai.

Potrivit surselor de securitate turce, textul reglementărilor tehnice pe care ţările gazdă îl redactează înainte de exerciţiu vizează în acest an Turcia, cu adăugiri privind "dezacordurile între cele două ţări". Aceste surse nu au furnizat mai multe detalii, potrivit Agerpres.ro.

Adăugirile, "intenţionate" din punctul de vedere al autorităţilor turce, au determinat comandamentul forţelor aeriene turce să ceară modificări, ceea ce Grecia a refuzat, au precizat aceste surse.

Turcia a decis, prin urmare, să nu participe la un eveniment pe care "Grecia îl manipulează în interesele sale politice" şi a informat autorităţile elene despre decizia pe 22 aprilie, au adăugat acestea.

Grecia şi Turcia, aliaţi în cadrul NATO dar rivali regionali în Mediterana de Est, se acuză cu regularitate şi reciproc de încălcări ale spaţiului lor aerian.

Vineri, Ankara a afimat că avioane de luptă greceşti i-au încălcat spaţiul aerian deasupra Mării Egee, ceea ce, potrivit surselor turce din domeniul securităţii, s-a întâmplat de 30 de ori în 72 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.