Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele americane şi britanice au doborât 21 de drone şi rachete trase de houthi în Marea Roşie

Defence Blog
racheta de coasta Saab RBS15 Mk3

Forţele americane şi britanice au doborât 21 de drone şi rachete trase de houthi din Yemen marţi în sudul Mării Roşii în direcţia coridoarelor de transport internaţional, a anunţat Comandamentul Central al armatei Statelor Unite în Orientul Mijlociu (Centcom), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Nu au fost raportate victime sau pagube, a precizat Centcom, potrivit căruia acesta a fost cel de-al 26-lea atac al houthi asupra rutelor de transport comercial în Marea Roşie începând din 19 noiembrie.

Militanţii houthi sprijiniţi de Iran şi-au înmulţit atacurile asupra navelor comerciale în Marea Roşie ca protest faţă de războiul dus de Israel în Fâşia Gaza. Diferite companii de transport şi-au suspendat operaţiunile în zonă, redirecţionându-şi navele pe la Capul Bunei Speranţe.

Houthi au promis să continue atacurile până când Israelul va pune capăt ofensivei în Gaza, şi au avertizat că vor ataca nave de război americane dacă vor deveni ţinta acestora.

Centcom a precizat că forţele americane şi britanice au doborât 18 drone, două rachete de croazieră anti-navă şi o rachetă balistică anti-navă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.