Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate israeliene au prins Gaza într-un 'clește': urmează marele asediu, cel mult în 48 de ore

United Response
gaza city

Forțele armate israeliene au prins Gaza într-un 'clește': urmează marele asediu, cel mult în 48 de ore

Forțele terestre israeliene (IDF) ar putea începe să intre în orașul palestinian dens populat Gaza în următoarele 48 de ore, titrează ziarul israelian Haaretz, cu referire la evaluarea făcută de oficialii israelieni.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Richard Hecht, a declarat reporterilor că armata israeliană este pregătită să atace militanții Hamas în tunelurile și buncărele lor subterane din nordul Fâșiei Gaza. "Acum vom începe să ne apropiem de ei. Când spun apropiere, mă refer la avansarea atât la sol, cât și în subteran", a declarat Hecht, citat de Reuters, menționând că se vorbește despre evenimentele care urmează după încercuirea Fâșiei Gaza.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat la un briefing de seară din 5 noiembrie că armata israeliană "a ajuns la fâșia de coastă din sudul Fâșiei Gaza" și "a înconjurat orașul Gaza". El a adăugat că IDF "permite în continuare operarea unui coridor umanitar, astfel încât locuitorii din partea de nord să se poată deplasa și evacua spre sud", menționând că Israelul va continua să atace "partea de nord a Fâșiei Gaza și orașul Gaza".

Context

Anterior, armata israeliană a declarat că a acordat din nou patru ore locuitorilor din nordul Fâșiei Gaza pentru a evacua în siguranță în sudul enclavei palestiniene. "Trecerea pe drumul Salah al-Din [între nordul și sudul Fâșiei Gaza] de la 10:00 la 14:00  este permisă", a scris Avichai Edri, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene pentru mass-media în arabă, pe rețeaua socială X (fostă Twitter).

Numărul morților din Fâșia Gaza a crescut la 10.022 din 7 octombrie, informează Ministerul Sănătății din enclavă. Potrivit agenției Al Jazeera, cel puțin 4.104 copii se numără printre victime.

Ministerul Sănătății a declarat "incapacitatea absolută a sistemului de sănătate distrus al enclavei de a oferi asistență și de a salva viețile victimelor ostilităților și ale persoanelor care suferă de diferite boli" și a cerut, de asemenea, "crearea imediată a unui coridor umanitar pentru intrarea medicamentelor și combustibilului în Gaza și evacuarea răniților".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.