Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatum pentru palestinieni: Israelul dă un termen de patru ore populaţiei din nordul Gaza pentru a fugi în sud (video)

aljazeera.com
gaza israel

Armata israeliană a anunţat luni că le acordă civililor din nordul Fâşiei Gaza un termen de patru ore pentru a fugi spre regiunea de sud a enclavei, relatează dpa, informează Agerpres.

Armata va da un interval de patru ore pe un anumit drum spre sudul Fâşei, a scris un purtător de cuvânt pe platforma X, postând şi o hartă.

Purtătorul de cuvânt le-a cerut oamenilor să se mute în sud cât de curând posibil pentru propria siguranţă. Cu toate astea, raportările ONU indică faptul că aproximativ 30.000 de persoane s-au întors în nordul enclavei spunând că riscurile sunt la fel de mari și în sudul Gazei.

În urmă cu circa o săptămână, armata şi-a extins operaţiunile la sol în războiul împotriva Hamas, care conduce în Fâşia Gaza. Duminică noaptea, armata a anunţat că a împărţit teritoriul în două şi că există acum "o Gaza de nord şi o Gaza de sud".

Armata israeliană a făcut în mod repetat apel la populaţia palestiniană din nord să se îndrepte către sud, recomandare ascultată de cel puţin 700.000 de persoane, potrivit sursei citate.

ONU a spus că există circa 1,4 milioane de strămutaţi intern şi a descris condiţiile umanitare din Gaza drept crâncene. În total, peste 2,2 milioane de persoane trăiesc în Fâşia Gaza.

content-image

Nici sudul Gazei nu este ferit total

Armata israeliană se luptă cu Hamas în principal în nord, totuşi au existat lovituri aeriene israeliene în sud.

Sudul nu este o "zonă sigură", dar este mai sigur "decât orice alt loc din Gaza", a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Actualul conflict a început după ce mişcarea Hamas a lansat un atac terorist asupra Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.400 de oameni, în majoritate civili, şi luând circa 240 de ostatici.

Israelul a lansat de atunci o campanie de bombardamente intensive pentru a elimina Hamas în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 9.770 de palestinieni în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.