Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești au răzbunat umilința de la început de an: Moscova anunță sute de soldați ucraineni uciși

voanews.com
rachete rusia

Militarii ruși continuă ofensiva în direcția Donețk, efectuează lovituri asupra forțelor armate ucrainene în direcțiile Kupian, Krasno-Liman și Iujno-Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, potrivit Interfax, relatează Rador.

„În urma lovirii complexe prin foc a inamicului în zonele localităților Krasnoe, Petrovskoe, Nevelskoe, Gherghievka și Pobeda din republica populară Donețk au fost omorâți aproximativ 90 de militari ucraineni, au fost distruse două tancuri, cinci mașini de luptă blindate și șapte automomobile", а anunțat Konașenkov la un briefing ținut astăzi.

"În direcția Iujno-Donețk, prin lovituri de artilerie asupra subunităților Forțelor Militare Ucrainene în zonele localităților Precistovka, Zilotaia Niva și Novodonețkoe din republica populară Donețk, au fost omorâți peste 30 de militari ucraineni și au fost distruse două mașini blindate de luptă și trei camionete", a comunicat Konașenkov.

În direcția Krasno-Limansk artileria rusească și sistemele grele de aruncare de flăcări au lovit asupra a patru detașamente de asalt ale forțelor militare ucrainene.

"Inamicul a pierdut 120 de militari ucraineni uciși și răniți, patru mașini blindate de luptă, trei camioane" , a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministrului rus al Apărării.

"În direcția Kupian, ca urmare a loviturii prin foc a subunităților forțelor militare ucainene în zonele localităților Sinkovka, Ivanovka și Berestovoe din regiunea Harkov au fost uciși peste 40 de militari ucraineni și distruse trei mașini de luptă blindate și trei camionete", a declarat acesta.

În regiunea Harkov au fost nimicite două grupuri de militari ucraineni de diversiune și de cercetași.

"Prin lovituri de înaltă precizie ale Forțelor Militare ale Rusiei asupra punctelor de dislocație temporară a 'legiunii străine' în zonele localității Masliakovka și a orașului Kramatorsk din republica populară Donețk au fost nimiciți peste 130 de mercenari străini", a afirmat Konașenkov. "În zona localității Stelmahovka din republica populară Luhansk (LNR) a fost nimicit un grup al forțelor militare ucrainene de diversiune și de cercetași", a mai comunicat Konașenkov.

Declarațiile lui Konașenkov au fost făcute după ce ministerul rus al Apărării a anunţat luni că 63 de soldaţi ruși au fost ucişi într-un bombardament ucrainean asupra unei şcoli în care aceştia erau cazaţi, în apropierea oraşului Makiivka, din regiunea ucraineană Doneţk ocupată de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.