Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești întăresc puternic apărarea în Donbas: elicoptere transferate de Moscova pentru oprirea ucrainenilor (serviciile secrete britanice)

Al Arabiya English
elicoptere militare Rusia

Federația Rusă transferă trupe aeropurtate pentru a consolida sectoarele problematice din prima linie a Donbasului ocupat, informează Ministerul Apărării din Marea Britanie, citând serviciile secrete britanice.

În ultimele două zile, luptele grele au continuat în jurul orașului Soledar (regiunea Donețk) și la periferia orașului Kremna (regiunea Lugansk).

De la începutul lunii ianuarie 2023, Rusia a desfășurat aproape sigur Divizia 76 de Asalt Aerian al Gărzilor pentru a consolida frontul din Kremennaya, după ce a evaluat că acest sector era destul de vulnerabil, transmit serviciile secrete britanice.

Anterior, până în noiembrie 2022, Rusia a folosit aproape toate forțele aeriene dislocate ca trupe terestre pe termen lung pentru a deține poziții pe linia frontului în regiunea Herson.

"Acum, după ce și-au efectuat redistribuirile în Donbas și sudul Ucrainei, comandanții încearcă probabil să folosească trupele aeropurtate mai mult în conformitate cu presupusul lor rol doctrinar ca forțe de elită de reacție rapidă", se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.