Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești revin în forță pe frontul din Ucraina după rebeliunea lui Prigojin: anunțul făcut de Kiev

rusia armata

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat luni că Rusia a redistribuit soldați în estul ocupat al Ucrainei, acele trupe pe care a început să le mute pe teritoriul Federaţiei Ruse în timpul rebeliunii de sâmbătă, abandonată în cele din urmă, a grupului de mercenari Wagner, transmite EFE, informează Agerpres.

"În timpul escaladării evenimentelor din cadrul crizei politice din Federaţia Rusă, au mobilizat trupe din estul (Ucrainei) şi au încercat să le mute în regiunea Moscovei", a explicat Maliar pentru buletinul de ştiri al televiziunii naţionale.

Ministrul adjunct a arătat că "trupele s-au întors în estul Ucrainei" după ce liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a fost de acord să pună capăt revoltei sale în schimbul imunităţii în exilul din Belarus.

Potrivit unor analişti, mutarea lui Prigojin în Belarus ar anunţa posibilitatea unei noi ofensive ruse împotriva Kievului lansate din această ţară, aliată a Moscovei în actualul război.

Nu se tem de un atac din Belarus

Comandantul Forţelor armate comune ale Ucrainei, general-locotenentul Serghii Naiev, a declarat la finalul săptămânii trecute temerile sunt nefondate. "Dacă inamicul va încerca să treacă graniţa (dintre Belarus şi Ucraina), va fi pur şi simplu o sinucidere", a afirmat Naiev.

Ofiţerul ucrainean a dat asigurări că frontiera este bine protejată şi că în Belarus nu s-au înregistrat mobilizări de trupe sau echipamente militare.

La finalul săptămânii, autorităţile ruse au blindat Moscova împotriva avansării spre capitală a unei coloane de mercenari Wagner. Grupul în cauză a cucerit anterior oraşul Rostov pe Don.

După luni de zile în care a acuzat Ministerul Apărării de sabotarea eforturilor sale de război în Ucraina, şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că armata rusă a bombardat o tabără a grupării sale şi s-a declarat în rebeliune pentru a-i pedepsi pe vinovaţi pe cont propriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.