Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Forțele armate ucrainene au intrat în Rusia: operațiune în desfășurare într-o regiune intens disputată

Deschide.md
armata ucraineana

UPDATE 22 mai, ora 17.42: Guvernatorul din Belgorod anunță că cel puțin trei persoane au fost rănite în urma unui atac transfrontalier

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a anunțat, luni, că cel puțin trei persoane au fost rănite și trei case și o clădire administrativă locală au fost avariate în timpul unui atac transfrontalier din Ucraina, informează Reuters, potrivit Rador.

UPDATE 22 mai, ora 16.05: Vladimir Putin e la curent cu operațiunea

Kremlinul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre incursiunea de pe teritoriul Rusiei, informează Mediafax. "Ministerul Apărării, Serviciul Federal de Securitate şi Gărzile de Frontieră l-au informat pe preşedinte; sunt în curs operaţiuni de eliminare a grupului de sabotaj", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, subliniind că incursiunea are rolul "deturnării atenţiei de la situaţia din Bahmut", oraş ucrainean ocupat în cea mai mare parte de trupele ruse.

Ucraina susţine că atacurile din Belgorod sunt comise de un grup insurgent rus

Administraţia de la Kiev a transmis, luni după-amiază, că atacurile din regiunea rusă Belgorod sunt opera unui grup paramilitar rus. Andrii Jusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean de informaţii militare, a declarat că membrii unui grup paramilitar rus au reuşit să pătrundă în regiunea Belgorod.

Legiunea Corpului Voluntarilor Ruşi (RVK), un grup insurgent format din etnici ruşi fugiţi în Ucraina, a susţinut luni că a reuşit "eliberarea localităţii Kozinca" din regiunea rusă Belgorod. Informaţiile nu pot fi confirmate din alte surse.

Știrea inițială

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a declarat, luni, că un „grup de sabotaj” al armatei ucrainene a intrat pe teritoriul rusesc în districtul Graivoron, care se învecinează cu Ucraina, informează Reuters, potrivit Rador.

Viacheslav Gladkov a anunțat printr-o postare pe platforma Telegram că armata și forțele de securitate ruse întreprind măsuri pentru a respinge incursiunea.

Anterior, canalul Baza de pe plaforma Telegram, care are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei, a publicat imagini ce pare că surprind un tanc ucrainean atacând un post de frontieră rus. Reuters nu a putut verifica aceste informații.

O zona intens atacată

Regiunea Bolgorod e una intens atacată de forțele armate ucrainene. Ultimul atac a fost înregistrat în 18 mai (continuarea aici).

În ultimele luni, Rusia a acuzat atacuri repetate ale ucrainenilor asupra regiunilor de graniță Belgorod și Kurk și a precizat că apărarea antiaeriană a doborât mai multe rachete ucrainene care vizau teritoriul rus.

Belgorod se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, iar Kurskul se învecinează cu regiunea ucraineană Sumî, ambele zone fiind supuse unor atacuri frecvente de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina.

La sfârşitul lui februarie, guvernatorul regiunii Belgorod a anunţat că, de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, 25 de persoane au fost ucise şi alte aproape 100 au fost rănite în total în bombardamente ucrainene asupra regiunii.

Localităţi şi infrastructuri din regiunea Belgorod sunt vizate regulat de bombardamente atribuite de Moscova armatei ucrainene, însă Kievul nu le revendică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.