Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate ucrainene revendică o lovitură grea în Marea Neagră: nava Konstantin Olshansky a fost lovită de o rachetă Neptun

X
nava Konstantin Olshansky

Ucraina a revendicat încă o lovitură de succes asupra Flotei Rusiei de la Marea Neagră (BSF), anunțând pe 26 martie că nava Konstantin Olshansky a fost lovită de o rachetă Neptun.

Vorbind la televiziunea națională, purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, a spus că daunele aduse navei sunt încă în curs de determinare.

Pletenchuk a spus că atacul asupra navei Konstantin Olshansky a avut loc la începutul acestei săptămâni, pe 23 martie, în aceeași zi în care două nave rusești de debarcare din clasa Ropucha, Yamal și Azov, au fost lovite.

Construită în 1985, nava Konstantin Olshansky a fost transferată Marinei Ucrainene în 1996, când flota navală a Uniunii Sovietice a fost împărțită. A fost una dintre multele nave ucrainene confiscate de forțele ruse în timpul anexării Crimeei în 2014.

„Această navă trebuia să fie folosită de Ucraina, prin urmare, s-a luat decizia de a distruge această unitate cu Neptunul nostru”, a declarat Pletenchuk pentru televiziunea națională.

Atacul din orele târzii din 23 martie a lovit, de asemenea, o infrastructură a flotei Mării Negre din Crimeea și un centru de comunicații militar rus, a declarat armata ucraineană pe 24 martie.

Atacurile de la Marea Neagră

În ultimele luni, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra țintelor rusșeti din Crimeea, țintind cu succes mai multe nave și forțând forțele ruse să se redistribuie.

Centrul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei (StratCom) a raportat recent că, la începutul lunii februarie 2024, 33% din navele de război ale flotei au fost dezactivate, inclusiv 24 de nave și un submarin. amenințare, inclusiv înlocuirea comandantului Marinei Ruse la începutul acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.