Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele Democrate Siriene au salutat "victoria istorică" împotriva grupării Statul Islamic (SI) de la Raqqa

reuters
raqqa

Alianţa antijihadistă Forţele Democrate Siriene (FDS) au salutat vineri "victoria istorică" împotriva grupării Statul Islamic (SI) în fieful acesteia din Raqqa, însă fără a anunţa transferul în viitorul apropiat al oraşului către o autoritate civilă, informează AFP, conform agerpres.ro

"Dedicăm această victorie istorică întregii umanităţi", a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă la Raqqa (nordul Siriei) un purtător de cuvânt al FDS, Talal Sello. 

"Evocăm în special victimele terorismului SI în Siria şi în lume", a adăugat el, cu referire la atrocităţile comise de gruparea ultraradicală în ţara sa devastată de război şi la atentatele sângeroase din Europa. 

Responsabilul sirian a făcut această declaraţie în faţa unei mulţimi formate din lideri locali, membri ai Consiliului Civil din Raqqa şi combatanţi ai FDS, adunaţi pe stadionul municipal din Raqqa, ultimul bastion jihadist din oraş, care a fost capturat marţi. 

Cu toate acestea, FDS nu au anunţat imediat transferarea administrării oraşului distrus de cele peste patru luni de lupte către Consiliul Civil din Raqqa. "Vom transfera gestiunea către o autoritate civilă imediat după finalizarea operaţiunilor de curăţare", a spus Sello. 

Oraşul, care era fieful principal al SI în Siria, este "împănat" de mine, ceea ce face practic imposibilă întoarcerea civililor în viitorul apropiat. Operaţiunile de deminare şi de căutare a unor eventuale celule ascunse continuă în unele cartiere. 

Înfiinţat în urmă cu şase luni, Consiliul Civil se concentrează pe planuri de construcţie şi va trebui să restabilească în primul rând serviciile de bază şi infrastructura, care lipsesc în prezent în acest oraş rămas fără locuitori. 

SI a preluat în 2014 controlul asupra Raqqa, majoritar arab, iar oraşul a căpătat un trist renume pentru atrocităţile comise de gruparea jihadistă precum şi ca presupus centru pentru planificarea de atentate în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.