Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele guvernului libian recunoscut internaţional îşi intensifică ofensiva asupra oraşului Tarhouna

News24
Libia

Forţele care susţin guvernul din Libia recunoscut de comunitatea internaţională şi-au intensificat vineri ofensiva asupra oraşului Tarhouna, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala ţării, Tripoli, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Forţele guvernului de uniune naţională (GNA) au lansat manifeste în Tarhouna şi i-au somat pe insurgenţi să se predea.

''Orice persoană care îşi predă armele este în siguranţă. Lupta a fost soluţionată din punct de vedere militar'', au scris forţele GNA pe Twitter.

În Libia are loc un conflict între forţele guvernului de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi condus de Fayez al-Sarraj, şi cele ale mareşalului Khalifa Haftar, care controlează estul ţării şi a lansat la 4 aprilie 2019 un asediu de amploare asupra oraşului Tripoli.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Mareşalul Khalifa Haftar este susţinut de Rusia, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Iordania, în timp ce GNA beneficiază de sprijinul Turciei.

Capturarea oraşului Tarhouna, controlat de Haftar începând din aprilie anul trecut, ar constitui o victorie majoră pentru forţele GNA, care în ultimele săptămâni au înregistrat mai multe succese în vestul ţării. Luni, GNA a preluat controlul asupra bazei aeriene Al-Watiya, situată în apropiere de Tripoli şi devenită un bastion al forţelor mareşalului Haftar.

Violenţele dintre cele două tabere s-au intensificat după jumătatea lunii aprilie, în pofida apelurilor internaţionale pentru crearea unui coridor umanitar în Libia în contextul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.