Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fortele irakiene se indreapta spre Mosul atacand pozitiile teroristilor ISIS din Kirkuk

wikipedia.com
mosul irak

Fortele irakiene au progresat duminica spre Mosul, in pofida exploziilor unor masini-capcana, incarcand sa contracareze atacurile grupul Stat islamic in Kirkuk si in alte parti din tara. Circa 10 000 de luptatori kurzi, un element-cheie in lupta pentru recucerirea orasului Mosul, cel mai mare oras din nordul tarii devenit ultimul bastion al ISIS in Irak, au avansat pentru recastiga de la jihadistii orasul Bachiqa, la nord-est de Mosul, scrie AFP.

Turcia a declarat ca luptatorii kurzi peshmerga i-au cerut ajutorul si a oferit sprijin cu artilerie si tancuri de la baza Bachiqa unde mentine soldati pentru a instrui fortele irakiene care incearca sa elibereze orasul Mosul. 

DeclaratiileTurciei au venit o zi dupa ce premierul irakian Haider al-Abadi a respins orice participare turca pentru recucerirea Mosulului. 

Dincolo de Mosul, SUA, care conduc coalitia internationala antijihadista, au indicat ca vor sa lanseze rapid, in paralel, o operatiune pentru a elimina ISIS din orasul sirian Raqa.

Mosul si Raqa sunt ultimele orase mari inca controlate de ISIS, care a pierdut o mare parte din comunitatile cucerite in Irak si Siria, in timpul ofensivei fulger din 2014.

In afara de ofensiva kurda de la nord-est de Mosul, fortele de elita federale lupta in sud-est pentru a recastiga controlul asupra orasului Qaraqosh, cel mai mare oras crestin din Irak. Pe aceste fronturi, progresul ofensivei spre Mosul este satisfacator, a spus sambata seful coalitiei antijihadiste, generalul american Stephen Townsend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.