Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele lui Bashar al-Assad își consolidează controlul asupra provinciei Alep

Middle East Monitor
armata siriana

Armata siriană a anunţat luni că a preluat controlul deplin asupra a zeci de localităţi din zona rurală din nord-vestul provinciei Alep şi îşi va continua cu intensitate campania de a elimina grupările insurgente "oriunde le găsim", relatează Reuters potrivit Agerpres.

Acest avans al armatei s-a produs după ce forţele preşedintelui Bashar al-Assad i-au îndepărtat pe insurgenţi de pe autostrada M5 care leagă Alep de Damasc, redeschizând astfel cel mai rapid drum dintre cele mai mari două oraşe din Siria pentru prima dată în ultimii ani, într-o victorie strategică importantă pentru regim.

Susţinute de puternice atacuri aeriene ruseşti, forţele guvernamentale se luptă de la începutul anului să recucerească zonele rurale din Alep şi părţi din provincia învecinată Idlib unde insurgenţii anti-Assad îşi au ultimele bastioane.

Avansul armatei a făcut ca sute de mii de civili sirieni să fugă spre graniţa cu Turcia, în cea mai amplă strămutare de populaţie din acest război vechi de nouă ani.

Aceste victorii au pus în pericol cooperarea fragilă dintre Ankara şi Moscova, care sprijină facţiuni opuse în conflict.

Turcia şi Rusia urmează să aibă luni o nouă rundă de discuţii la Moscova, după mai multe solicitări ale Ankarei ca forţele lui Al-Assad să se retragă şi să fie aplicat un armistiţiu.

Totuşi, forţele armate siriene au transmis într-un comunicat că vor continua ceea ce ele numesc "sarcina sacră şi nobilă de a scăpa de ultimele rămăşiţe ale organizaţiilor teroriste oriunde le găsim pe teritoriul Siriei"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.