Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele lui Bashar al-Assad, măcel într-o tabără de refugiați: Cel puțin 15 persoane au murit și mai multe au fost rănite

SANA
lupte Siria Damasc

Cel puțin 15 persoane au murit și mai multe au fost rănite miercuri într-o tabără de refugiați în urma unui atac al forțelor guvernamentale siriene în apropierea orașului Idlib, din nord-vestul Siriei, au informat surse din cadrul forțelor de securitate, citate de Le Figaro.

Mai multe rachete sol-sol lansate de la periferia orașului Alep au lovit tabăra Kah, aflată la nord de Idlib, în apropierea frontierei cu Turcia, mai spun sursele citate.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, și o maternitate din apropiere a fost afectată în urma atacului, mai mulți membri ai personalului medical fiind răniți. Clădirea a fost puternic afectată de atac.

Ministerul condus de Nicolae Ciucă intervine după tragedia de la Timișoara - Verificări în blocurile groazei

Regiunile Idlib, Alep, Hama și Latakia sunt controlate de gruparea teroristă Hayat Tahrir al-Cham, dar și de organizații teroriste mai mici. Între aprilie și august regiunea a fost asediată de către Armata siriană, loială președintelui Bashar al-Assad, sprijinită de Aviația rusă.

Peste 1.000 de civili au fost uciși în perioada respectivă, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, iar 400.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească domiciliile, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.