Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ruse încearcă să recâștige inițiativa în Ucraina prin mai multe ofensive simultane (ISW)

ft.com
razboi ucraina

Mai mulți oficiali ucraineni au subliniat complexitatea situației din prima linie, afirmând că forțele ucrainene păstrează controlul asupra spațiului de luptă.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) l-a citat pe comandantul șef al Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi, care a subliniat intensitatea sporită în direcțiile Avdiivka, Kupiansk și Marinka în timpul unei conversații cu președintele american al șefilor de stat major, generalul Charles Brown, în noiembrie. .13.

Comandantul forțelor terestre, Oleksandr Syrskyi, a evidențiat acțiunile ofensive simultane ale forțelor ruse în diferite direcții, în special urmărind recuperarea inițiativei la nord și la sud de Bakhmut.

Declarațiile oficialilor ucraineni despre ritmul actual al operațiunilor rusești de-a lungul liniei frontului sunt în concordanță cu evaluarea ISW cu privire la operațiunile ofensive rusești în curs, în special în direcțiile Kupiansk, Bakhmut și Avdiivka.

În timp ce forțele ruse se pot confrunta cu provocări în recâștigarea pe deplin a inițiativei pe întreg teatrul, forțele ucrainene își continuă propriile ofensive, asigurând câștiguri tactice în vestul Oblastului Zaporizhzhia și pe malul de est al Oblastului Herson.

Comandamentul militar rus se confruntă acum cu deciziile dacă să aloce forțe pentru apărare împotriva ofensivelor ucrainene sau să le redistribuie pentru a sprijini operațiunile în altă parte, limitându-le potențial capacitatea de a recâștiga pe deplin inițiativa în săptămânile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.