Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ruse își intensifică eforturile de reminare în zona Robotyne-Verbove, eliberată anterior (ISW)

cnn.com
razboi ucraina

Forțele ruse își intensifică eforturile de a mina zona de-a lungul zonei Robotyne-Verbove, anterior eliberată din Zaporizhzhia, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului în evaluarea zilnică din 8 octombrie.

Potrivit ISW, milbloggeri ruși susțin că armata Rusiei dedică mai multe resurse reamintirii zonei ca o modalitate de „a obține surpriză tactică”. Minele au perturbat transferul de mărfuri și echipamente ucrainene în ultimele zile.

La începutul acestei săptămâni, surse militare ucrainene au anunțat că forțele de la Kiev au înaintat spre o linie de copaci între Robotyne și Verbove în regiunea Zaporizhzhia, la aproximativ șase kilometri sud-est de Robotyne.

Zonele rămase din Zaporizhzhia continuă, de asemenea, să se confrunte cu atacuri. Forțele ruse au lansat un atac cu bombă cu dispersie în sud-estul regiunii Zaporizhzhia pe 7 octombrie, ucigând o femeie și rănind două persoane.

În jurul orei 8 a.m., rușii au tras rachete care conțineau bombe cu dispersie folosind un sistem de rachete cu lansare multiplă (MLRS), potrivit guvernatorului regional Yurii Malashko, citând datele preliminare.

Satul Bilenke, situat peste râul Nipro din teritoriile ocupate de ruși și la aproximativ 40 de kilometri sud de Zaporizhzhia, a fost atacat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.