Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene din Donețk: Rușii pierd până la 400 de oameni pe zi la Avdiivka

ft.com
razboi ucraina

Nu există o amenințare reală ca trupele ucrainene să fie înconjurate de ruși în Avdiivka (Donețk) pentru că în fiecare zi rușii pierd câte 300-400 de oameni (morți sau răniți) pe zi în luptele din zonă, conform Forțelor de Apărare ucrainene, scrie Ukrainskaia Pravda.

„În acest moment, menținem cu fermitate defensiva. Există întotdeauna amenințarea unei încercuiri, a unei străpungeri. Dar aducem rezerve, ne repliem, provocăm pierderi inamicului. În fiecare zi, rușii pierd 300 -400 de oameni și mult echipament militar. Prin urmare, în acest moment, nu putem vorbi despre vreo amenințare reală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Unit de Presă al Forțelor de Apărare, Oleksandr Shtupun.

El a mai raportat că în regiunea Robotine din regiunea Zaporojie în ultimele 3 zile armata ucraineană a capturat două grupuri mari de soldați ruși. „Moralul în acea direcție este în general rupt și sunt gata să se predea fără prea multă luptă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Forţele ruseşti au recâştigat iniţiativa pe front de la eşecul contraofensivei ucrainene, câştigând teren în special în est. Acestea încearcă de câteva luni să încercuiască fortăreaţa Avdiivka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.