Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene, în alertă maximă: Ne așteptăm la al treilea val de ofensive, o încercare de a încercui Adviivka

twitter/ukraine world
ucraina, Avdiivka

Forțele ruse pregătesc al treilea val al ofensivei Avdiivka în regiunea Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului Tavria al armatei ucrainene, Oleksandr Shtupun, la televiziunea națională pe 18 noiembrie.

Forțele ruse au intensificat atacurile la sol împotriva Avdiivka și așezărilor din jur la începutul lunii octombrie, în încercarea de a încercui orașul. Campania a fost susținută de bombardamente puternice și lovituri aeriene, care continuă să provoace victime în rândul rezidenților civili.

„Ne așteptăm la al treilea val de ofensive - o încercare de a încercui Adviivka”, a spus Shtupun.

Atacurile asupra Avdiivka, poarta de acces către Donețk ocupat, au fost foarte costisitoare pentru Moscova.

Potrivit armatei ucrainene, forțele ruse au pierdut în jur de 10.000 de soldați, peste 100 de tancuri, peste 250 de alte vehicule blindate și șapte avioane Su-25 în luna luptei în apropierea orașului din prima linie.

Rusia încearcă să captureze micul oraș aflat la nord de Donețk ocupat din 2014.

Rapoartele despre o altă ofensivă rusă asupra Avdiivka apar pe fondul rapoartelor despre posibila demitere a trei comandanți ucraineni și remanieri ulterioare în conducerea militară a Ucrainei.

Ministerul Apărării are în vedere o posibilă demitere a trei comandanți din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, a informat publicația ucraineană Ukrainska Pravda pe 13 noiembrie, citând surse anonime din conducerea militară și politică a țării.

Potrivit surselor, ministrul Apărării Rustem Umerov pregătește cereri de revocare a comandantului Forțelor Medicale Tetiana Ostașcenko, Oleksandr Tarnavskyi, comandantul Grupului Tavria, și a comandantului Forțelor Comunale Serhii Naiev.

Motivele posibilei demiteri a lui Tarnavskyi, care comandă trupele pe frontul de sud, și Naiev sunt necunoscute, a scris Ukrainska Pravda.

La câteva ore după ce Ukrainska Pravda a publicat raportul, Ministerul Apărării a emis un „răspuns la toate anchetele mass-media”, spunând că „informațiile publicate de o serie de instituții nu sunt adevărate”. Ministerul nu a precizat la ce rapoarte reacționează.

„Ministerul Apărării nu comentează zvonurile sau informațiile neverificate. Toată lumea lucrează ca de obicei, iar deciziile sunt discutate în coordonare cu Statul Major.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.