Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forumul de la Paris privind pacea a premiat 14 proiecte aflate ’în serviciul multilateralismului’

reuters
Turnul Eiffel

Paisprezece proiecte aflate "în serviciul multilateralismului" au fost distinse de către organizatorii Forumului de la Paris privind pacea care s-a încheiat marţi după ce a atras 12.000 de vizitatori, între care 65 de şefi de stat şi de guvern, conform unui comunicat al organizatorilor, citat de AFP, conform Agerpres

Proiectele selecţionate vizează în special protecţia mediului, pe modelul 'Antarctica 2020' pentru protecţia Oceanului Antarctic sau o iniţiativă a guvernului local din Andhra Pradesh, un stat din sudul Indiei, pentru îmbunătăţirea fertilităţii solului.

Celelalte teme ale forumului care au fost evidenţiate sunt noile tehnologii sau economia, de exemplu proiectul 'Ranking Digital Rights' care propune introducerea de standarde internaţionale pentru evaluarea angajamentelor companiilor din domeniul internetului privind respectarea vieţii private.

"Multilateralismul nu trebuie să rămână doar o incantaţie, într-un moment în care multe popoare aleg o repliere naţională. Trebuie să îi ajutăm pe cei care propun alternative şi soluţii concrete la problemele de astăzi", a explicat, într-un comunicat, Justin Vaisse, preşedintele forumului.

"Forumul de la Paris asupra păcii permite tuturor acestor proiecte concrete să se dezvolte", a spus şi Trisha Shetty, vicepreşedinte al comitetului de selecţie.

Proiectele reţinute vor beneficia de "o monitorizare şi un sprijin special" timp de un an din partea forumului, se precizează în comunicat.

O nouă ediţie a fost deja prevăzută pentru 11-13 noiembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.