Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost comandant NATO: Ucraina poate ataca podul Kerci, va fi o lovitură pentru Kremlin

ccbs.news
pod Kerci

Ucraina ar putea da o lovitură devastatoare Kremlinului atacând Podul Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea anexată, folosind rachete Harpoon recent livrate, spune fostul comandant al forțelor comune ale NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, într-un interviu pentru The Times.

Breedlove a declarat că un atac asupra podului ar fi justificat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei din toate părțile. „Podul Kerci este o țintă legitimă”, a spus el.

"Nu sunt deloc surprins că rușii sunt îngrijorați de podul Kerci. Este incredibil de important pentru ei. Acum că Occidentul a dat rachete Ucrainei Harpoon, cred că rușii au toate motivele să se îngrijoreze că Ucraina va ataca podul", a adăugat generalul.

Breedlove, al cărui sfat militar este încă solicitat de administrația Biden, a respins afirmațiile celor care se îndoiau de înțelepciunea susținerii acțiunilor ofensive ale Ucrainei.

„Rusia a invadat Ucraina și a lansat atacuri nu numai din interiorul Ucrainei, ci și din Rusia, Belarus, Crimeea și Marea Neagră și a ucis zeci de mii de oameni. Așa că nu ar trebui să ne îngrijorăm că Ucraina va fi beligerantă în abordarea țintelor din interiorul Rusiei. Este ca și cum i-ai cere lui Roger Federer să joace tenis cu brațul legat la spate și să fie servit tot timpul”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.