Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat al Republicii Moldova: Cei care venerează politicieni să le vadă și greșelile lor

stiri.md
liviu vovc

Ex-deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a mărturisit că nu mai idolatrizează niciun politician, iar o experiență din copilărie i-a servit drept lecție pentru toată viața. Fostul deputat și-a împărtășit experiența pe pagina sa de Facebook, transmite știri.md

"În clasa a 5-a am avut prima experiență de protest. Atunci împreună cu colegii și profesorii am ieșit în stradă să ne apărăm limba și istoria. Fiind în frageda copilărie simțeam că fac un lucru bun. Luptam pentru a ne apăra valorile. Acele proteste desigur că erau asociate cu un anumit partid și o persoană. Probabil prima și ultima mea experiență de idol", scrie Vovc.

Acesta mai scrie că trădarea care a urmat l-a învățat să nu creadă orbește, dar să fie critic în orice situație.

"Da, la protestele din aprilie 2009 am ieșit din nou în stradă. Ba mai mult, fiind șef de grupă mi-am luat și colegii cu mine. Ieșisem căci deja eram sătul de epoca comunistă, însă protestam cu un gust amar: nu aveam încredere în partidele pretins europene de atunci. Experiența din copilărie m-a învățat să citesc oamenii și cât de credibili sunt. Eram conștient însă că trebuie să scăpăm de seceră și ciocan. Eram conștient că nu va fi bine, dar măcar nu va fi la fel de rău", mai relatează ex-deputatul.

În 2015, politicianul a zis că nu mai poate, întrucât lucrurile au început să se agraveze.

"Instinctul m-a împins să ies din nou în stradă. Să ies în stradă pentru că îmi doresc o țară democratică și cu valori europene. Tot timpul am fost critic unde vedeam că se procedează greșit și nu conta cu cine aveam dezbaterea. O pot confirma și prietenii și colegii de partid", mai spune Liviu Vovc.

Potrivit lui, acest text este adresat celor care venerează politicieni și închid ochii la greșelile lor.

"Eu m-am vaccinat în 2005. De atunci nu mai cred în promisiuni și nu îmi fac idoli. Îmi formulez poziția în baza  analizelor personale și vă îndemn să o faceți la fel. Iar când vedeți că nu e corect, reacționați. Reacția societății la derapaje este importantă pentru a ține politicienii în albia normalității. Dacă închidem ochii la primele prostii, fie și minuscule, ei prind curaj și fac mai mari", conchide Vovc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.