Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost deputat liberal, arestat pentru trafic de influenta

catuse

Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate, vineri, de o instanţă de judecată de la Curtea de Apel Bacău.

El fusese reţinut, joi, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

,,În perioada 2010-2012 a pretins şi primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, să-şi folosească influenţa personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău', se preciza într-un comunicat al DNA transmis joi.

În cursul intervenţiei sale din faţa judecătorilor, Mihai Banu a încercat să explice raporturile "deloc apropiate" în care se află cu denunţătorul din cazul său, cel care ar fi "denaturat faptele" în declaraţia către procurori. "Nu a fost deloc, din partea clientului meu, o declaraţie de recunoaştere a faptelor, pentru că nu le-a comis. El a relatat, de altfel, care a fost conjunctura în care l-a cunoscut pe denunţător', a precizat la finele audierii Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu.

Avocatul a formulat contestaţie faţă de măsura arestului preventiv, care se va judeca săptămâna viitoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.