Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director al CIA: Prigojin 'ar trebui să fie foarte atent în preajma ferestrelor deschise'

captura ONN
Evgheni Prigojin

Fostul director al CIA David Petraeus a declarat duminică, în timpul unui interviu, că Evgheni Prigojin a pierdut controlul asupra grupului său Wagner după ce a organizat o rebeliune împotriva guvernului rus în weekend și că ar trebui să se teamă de tentative de asasinat.

Petraeus a declarat pentru Dana Bash de la CNN, în cadrul emisiunii "State of the Union", că revolta de la sfârșitul săptămânii arată că "în mod clar Putin este slăbit" și "guvernul său este slăbit".

Fostul general al Forțelor Aeriene a spus că Prigojin și-ar fi putut păstra viața, cel puțin pentru moment, după ce a obținut o înțelegere cu președintele Belarusului, dar a pierdut controlul asupra grupului său Wagner.

"Și ar trebui să fie foarte atent în jurul ferestrelor deschise în noul său mediu din Belarus, unde se va duce", a spus el. "În mod clar, Prigojin și-a pierdut cumpătul. După cum ați remarcat mai devreme, el se afla la aproximativ două ore de mers cu mașina de periferia Moscovei, unde începuseră să pregătească pozițiile defensive. Această rebeliune, deși a avut parte de aplauze pe parcurs, nu părea să genereze genul de sprijin pe care el spera că îl va avea."

Petraeus a declarat că întreaga încercare a zguduit guvernul rus și l-a făcut pe Putin mai vulnerabil decât în orice alt moment al celor 23 de ani de domnie asupra țării.

"Ne-am întrebat întotdeauna: cine ar fi cel care ar putea da o lovitură țarului?", a continuat el. "Și acum știm, deși a eșuat. Și ne aduce aminte și de avertismentul lui Napoleon, dacă începi să iei Viena, ia Viena. Prigojin și-a pierdut curajul, s-a întors, și, de asemenea, viitorul Grupului Wagner nu este complet clar, câți dintre ei vor semna un contract cu Ministerul Apărării, care a fost adevăratul măr al discordiei la început, că Prigojin va pierde controlul acestei forțe de mercenari pe care a construit-o de-a lungul mai multor ani."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.