Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director al Spitalului din Hunedoara, în conflict de interese

carlosguerrero.es
conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Barna Gavril Bende, fost manager al Spitalului Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Barna Gavril Bende a semnat cinci contracte de prestări servicii medicale, încheiate între Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara şi SC Clinica de Diagnostic Phoenix SRL. Această societate avea în derulare un contract de prestării servicii medicale pe o perioadă de 12 luni cu plată lunară în cuantum de 5.500 lei, încheiat cu SC Ecorad Medica SRL, unde soţia fostului manager era administrator şi asociat unic.

Carmen Dan, primele DECLARAȚII în cazul Boureanu: 'Este important să reținem lucrul acesta'


În opinia ANI, Barna Gavril Bende avea, prin soţia sa, interese de natură patrimonială la SC Clinica de Diagnostic Phoenix SRL, astfel încât el a încălcat dispoziţiile art.178, alin.(2), lit.c) din Legea 95/2006, care stipulează: "Constituie conflict de interese: (...) c) alte situaţii decât cele prevăzute la lit. a) şi b) în care managerul sau soţul/soţia, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a funcţiei de manager".

Traian Băsescu, reacție DURĂ după REDESCHIDEREA dosarului Flora: 'Hărțuire MAXIMĂ'


Conform dispoziţiilor legale, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.