Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director general adjunct al APIA, condamnat la doi ani şi jumătate închisoare pentru luare de mită

ciocanel judecator

Bogdan Dumitru Dumitraşcu, fost director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti îl condamnase pe Bogdan Dumitru Dumitraşcu la 4 ani închisoare, pedeapsă redusă de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate.

De asemenea, fostul director nu mai are voie timp de doi ani să mai ocupe o funcţie publică sau în conducerea APIA, după ce iese din închisoare.

Potrivit DNA, la data de 10 decembrie 2021, Bogdan Dumitru Dumitraşcu a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA - Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului.

Cu aceeaşi ocazie, directorul de la APIA ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remişi în două tranşe, respectiv înainte şi după angajare. Pe 21 decembrie 2021, el a primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care a fost prins de procurori. Bogdan Dumitru Dumitraşcu a mai fost trimis recent în judecată într-un alt dosar pentru instigare la fraudă cu fonduri europene. Concret, el a fost acuzat că a ajutat un fermier din Călăraşi să obţină cu acte false subvenţie pentru o cultură de rapiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.