Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director în Ministerul Justiţiei, atac DUR la adresa șefei DNA: 'Kovesi nu există în realitate, e o construcție a Sistemului'

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Ingrid Mocanu,  fosta consilieră a lui Gabriel Oprea nu se consideră victima unei răzbunări, ci „victimă colaterală” în dosarele despăgubirilor ilegale, în care a fost reținut și președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu. Între timp, pentru că a avut curajul să vorbească despre abuzurile Sistemului, crede că dintr-o „anonimă” a devenit „o țintă personală”, susţine Ingrind Mocanu într-un amplu interviu acordat evz.ro.

Despre Laura Codruţa Kovesi: Apăsatul pe capetele oamenilor prin prisma fricii este o modalitate securistă de păstrare a unei dictaturi.

- O cunosc din povești. Doamna Kovesi nu există în realitate, nu este o persoană cu o individualitate, așa cum sunt multe altele. Eu, de exemplu, mi-am construit o carieră, fără ajutorul niciunui serviciu, fără să mă susțină nimeni – familie, structuri. Eu, prin propriile mele cunoștințe, propria mea muncă, m-am dus și am dat și am luat examene reale și am ocupat niște posturi, pe când doamna Kovesi este, de fapt, o construcție a Sistemului. La momentul la care vorbim noi acum există două judecătoare foarte corecte, care au dat soluții așa cum au crezut ele că trebuie să dea, soluții de achitare, și au ajuns la pușcărie numai pentru acest lucru. Judecătorii care nu au putut fi cumpărați sau șantajați au fost terorizați, speriați, înfricoșați. Apăsatul pe capetele oamenilor prin prisma fricii este o modalitate securistă de păstrare a unei dictaturi.

Premierul Mihai Tudose, solicitare de urgență către un ministru

Întrebată de cine este susţinută Kovesi, Ingrid Mocanu a sous: "Îl are în spate pe domnul Iohannis. O parte a Sistemului este internă, iar o alta externă. Există foarte multe interese externe în această luptă așa-zisă anicorupție".

Ingrid Mocanu Popa a fost angajată la Ministerul de Justiție (MJ) din octombrie 1998, în urma promovării examenului de admitere în magistratură, și a lucrat la Direcția Juridică până în 2005, apoi la Direcția Elaborare Acte Normative, până în decembrie 2007, când a fost detașată la ANRP. În perioada în care a fost vicepreședinte ANRP, a coordonat Direcția pentru controlul legislației din domeniul restituirii proprietății funciare, având rang de subsecretar de stat. În 2013, a fost detașată de la MJ la MAI, unde a fost consilier al ministrului Oprea. Ea este anchetată într-un dosar în care este acuzată că ar fi participat, alături de alți membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro. Într-un alt dosar este acuzată că, împreună cu fostul secretar general adjunct din MAI Mihai Șova, ar fi fotocopiat documente cu informații nepublice pentru a obține foloase și au luat informații din documente ale DNA care priveau două dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.