Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost general KGB dă cărțile pe față: 'Noi am încercat întotdeauna să influenţăm alegeri. Putin știe cum să manipuleze oamenii'

Putin KGB

Un fost spion rus şi fiica acestuia au ajuns în stare critică la spital, în Marea Britanie. Prima ipoteză: cei doi au fost otrăviţi cu o substanţă încă neidentificată şi toate bănuielile se îndreaptă spre Moscova. Bărbatul a spionat şi pentru Londra. E un scenariu care se repetă şi care riscă să tensioneze relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia. Londra ameninţă cu represalii, dacă se va dovedi că e vorba de o acţiune comandată de Moscova.

În acest context, despre cum operează serviciile secrete ruse şi despre puterea lor politică a vorbit și un fost agent KGB, într-un interviu acordat The Economist, conform Digi24.

„Din ceea ce ştiu şi din experienţa mea, noi, sovieticii, am încercat întotdeauna să influenţăm alegeri”, spune Oleg Kalugin, fost general KGB.

Pleșoianu a luat foc după ultima mișcare a lui Kovesi: 'Așa ceva este de netolerat într-o țară care se pretinde a fi democratică'

Oleg Kalugin a fost spion sovietic staţionat în Statele Unite, la sfârşitul anilor '50. S-a alăturat KGB - serviciile secrete ale Uniunii Sovietice, în 1952, cu un an înainte de moartea lui Stalin. S-a remarcat rapid şi a devenit cel mai tânăr general KGB, la vârsta de 38 de ani. În 1975, KGB a primit un nou recrut, pe viitorul preşedinte al Rusiei: Vladimir Putin.

Oleg Kalugin, fost general KGB: „Singura misiune în străinătate a lui Putin a fost în Germania de Est. S-a întâmplat ca domnul Putin, fostul meu subaltern, să ajungă la putere şi să mă acuze public că sunt un trădător. Ei bine, şi eu spun public despre el că e un criminal de război în conflictul din Cecenia. Ca lider, Putin e deştept, perfid, mânjit. Punct. KGB, cunoscut acum ca FSB, are şi mai multă putere politică decât avea sub Partidul Comunist, în epoca sovietică. Astăzi, FSB conduce ţara, iar preşedintele ţării e un fost agent KGB. Putin nu e un dictator de modă veche. E un tip mult mai sofisticat. Ştie cum să manipuleze oamenii. Dacă cineva nu e suficient de atent, ar putea fi eliminat cu poloniu sau prin altă metodă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.