Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost înalt demnitar a fost asasinat într-o toaletă din Mexic deși era păzit de 15 gărzi de corp

Un fost guvernator al statului mexican Jalisco, unul dintre cele mai violente din ţară, a fost ucis în toaleta unui restaurant din oraşul Puerto Vallarta, destinaţie turistică majoră a ţării, au anunţat vineri autorităţile, relatează AFP şi Reuters. Fostul oficial se afla la restaurant cu familia sa.

Citește și: Acordul cu USR-PLUS a stârnit IUREȘUL în PNL: liberalii, minoritari în propriul Guvern/SURSE .

"Deplâng enorm asasinarea fostului guvernator al Jalisco (...) Această afacere va face obiectul unei anchete pentru a stabili mobilul şi a-i pedepsi pe cei responsabili", a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador la începutul conferinţei sale de presă cotidiene.

Fostul guvernator a fost împuşcat mortal "în spate" joi seară, în toaleta unui restaurant din Puerto Vallarta, pe coasta Pacificului, la vest de Guadalajara, unde se afla în vacanţă alături de familia sa, a anunţat procurorul din Jalisco în cadrul unei conferinţe de presă.

Totuşi, conform legislaţiei vizând protejarea funcţionarilor şi foştilor funcţionari, fostul guvernator dispunea de 15 gărzi de corp şi de vehicule blindate, a declarat Ricardo Sanchez, coordonator al cabinetului de securitate din Jalisco, în aceeaşi conferinţă de presă.

Aristoteles Sandoval, în vârstă de 46 de ani, a fost guvernator al Jalisco între 2013 şi 2018, un stat măcinat de violenţe legate de cartelurile mexicane.

Statul mexican Jalisco, unde a fost descoperit un mare număr de gropi comune, este fieful puternicului cartel "Noua generaţie", care este angajat în conflicte interne cu organizaţii rivale.

Între ianuarie şi octombrie în ţară au fost înregistrate 29.182 de omucideri, faţă de 28.855 în aceeaşi perioadă din 2019, potrivit guvernului, care atribuie majoritatea acestor acte violente crimei organizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.