Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul cu USR-PLUS a stârnit IUREȘUL în PNL: liberalii, minoritari în propriul Guvern/SURSE

sah

Guvernul Florin Cîțu va avea 18 ministere, iar vicepremieri vor fi Dan Barna și Kelemen Hunor, în timp ce Ludovic Orban va fi președinte al Camerei Deputaților. Acesta este acordul la care s-a ajuns între PNL și USR-PLUS, dar negocierile lui Orban au încins serios spiritele în PNL.

Citește și: MINUNE - Fum alb la negocierile între PNL și USR-PLUS: s-a ajuns la un acord de principiu/SURSE

În privința împărțirii ministerelor, sursele citate susțin că PNL va deține 8 portofolii, USR - PLUS - 7, iar UDMR - 3, inclusiv posturile de vicepremier. Practic, USR PLUS va avea un vicepremier și șase ministere, iar UDMR, un vicepremier și două ministere.

Mai mulți lideri PNL ne-au precizat că un astfel de acord ar însemna un eșec pentru liberali și estimează că ”funcția lui Orban costă cam mult”.

Practic, liberalii vor fi minoritari în propriul Guvern și, mai mult decât atât, vor ceda ministere puternice către cei de la USR-PLUS, totul pentru a deține funcția de premier și cea de președinte al Camerei Deputaților.

Acordul este doar unul de principiu, dar acesta trebuie validat în forurile de conducere ale PNL, acolo unde Ludovic Orban s-ar putea lovi de o opoziție serioasă. În mod evident, liderii PNL își doresc o felie mai mare din tortul guvernării și nu sunt dispuși să renunțe atât de mult doar pentru a-i asigura lui Orban scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Negocierile vor continua, dar în PNL iureșul a pornit și dacă nu se întâmplă ceva extrem de spectaculos am putea avea parte de o revoltă a greilor din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.