Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru CSM, despre demisia şefului DIICOT: 'Un precedent extrem de periculos pentru independența justiției'

Inquam Photos / Octav Ganea
Felix Banila

Avocatul Toni Neacşu, fost membru CSM în perioada în care era judecător, afirmă că procurorul Felix Bănilă a generat un precedent periculos prin demisia la solicitarea unui om politic.

"D-ul procuror Felix Bănilă a creat un precedent extrem de periculos pentru independența justiției: demisia la solicitarea politică a Președintelui României.

Probabil că existau motive obiective pentru o revocare pentru lipsa de performanță managerială, însă aceasta trebuia stabilit în Secția pentru procurori a CSM, care garantează independența procurorilor.

Demisiile magistraților la solicitarea factorilor politici vulnerabilizează întreg sistemul judiciar și ne întorc în epoca de piatră a relațiilor dintre justiție și politică", scrie Toni Neacşu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru eliberarea din funcția de procuror-șef al DIICOT a lui Felix Bănilă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că și-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiției, decizie luată în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Anterior, ministrul Justiției Ana Birchall anunțase că a primit demisia lui Felix Bănilă din funcția de șef al DIICOT și a înaintat-o, deja, președintelui Klaus Iohannis, pentru a emite decret de eliberare din funcție.

Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănila din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.