Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru în CSM CONFIRMĂ acuzațiile lui Dragnea: SRI s-a implicat BRUTAL în activitatea CSM

ultima ora

Fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Toni Neacșu, a explicat că în anul 2013, când s-a pus problema numirii procurorilor de rang înalt, numirile au venit în plic. Neacșu arată că în aceste numiri s-a simțit implicarea brutală a SRI.

Citește și: Un nou dosar penal BUBUIE în PNL: GREUL Mircea Hava are dosar la Parchet, dar pe fir intră și DNA

Citește și: Rareș Bogdan, replică neașteptată la atacurile lui Ion Cristoiu: care este miza din spatele acuzațiilor

”Sunt in masura sa confirm si eu ca demisia Monei Pivniceru, in martie 2013, a avut loc exact in conditiile in care i se impusesera acele numiri la varful parchetelor. Mutarile venisera in plic, dar acum aflu exact de unde. In plus, aceste numiri fusesera acceptate deja, in aceleasi conditii neguroase, de sectia de procurori a CSM si presedintele CSM de atunci. Cea mai mare greseala a celor din CSM care ne-am opus atunci acestui troc imund a fost ca nu am acceptat sa iesim public si sa denuntam abuzul, pe considerentul ca astfel am vulnerabiliza consiliul si sistemul judiciar. Implicarea brutala a SRI in activitatea CSM de atunci a dus la 2 plangeri la Comisia de control din Parlament, una a unui fost presedinte CSM, alta a mea, ingropate rapid. Era prea devreme, pesemne”, arată Adrian Toni Neacșu, pe pagina personală de Facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că în anul 2013, premierul Victor Ponta a primit în plic numele celor care vor ocupa funcțiile de procuror de rang înalt. Dragnea arăta că aceste numiri fuseseră negociate cu Traian Băsescu și cu SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.