Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Energiei: România poate profita de noua descoperire a Turciei

Răzvan Nicolescu

România ar putea avea de câştigat din zăcămintele de gaz descoperite de turci în Marea Neagră. Românii s-ar putea folosi de infrastructura de evacuare a gazelor pe care o va construi Turcia, spune Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei.

Citește și: OFICIAL - Marcel Ciolacu este președinte ales al PSD: echipa de conducere a noului lider

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunţat zilele trecute că Turcia a găsit în Marea Neagră 320 de miliarde de metri cubi de gaz, cantitate ce ar putea satisface nevoile ţării în următorii ani. Cantitatea nu este suficientă pentru ca turcii să devină independenţi, însă este totuşi importantă. Pieţele sunt interconectate, ceea ce înseamnă că şi România va avea de câştigat, informează Mediafax.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, spune că dacă turcii vor construi repede infrastructura de evacuare a gazelor şi românii se vor putea folosi de aceeaşi infrastructură pentru gazul românesc din zonă.

„Pentru consumatori eu cred că este o veste bună. Cu cât ai mai mult gaz, cu cât ai mai multe resurse de aprovizionare, cu atât se creează premizele pentru obţinerea unor preţuri mai competitive. Pentru producători ne îndreptăm, din punctul meu de vedere, către o abundenţă regională. Pentru producători nu e neapărat o veste bună. Ar putea să aibă probleme în a-şi găsi un cumpărător pentru cantităţile produse”, a declarat Răzvan Nicolescu, expert în energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.