Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiţiei cere intervenţie de la Bruxelles în scandalul momentului: 'Este o CRIMĂ...'

parlamentul european

Un fost ministru al Justiţiei cere intervenţia oficialilor de la Bruxelles în scandalul momentului. Este vorba despre Monica Macovei, care a transmis comisarului pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, o scrisoare în care îi cere intervenţia imediată în criza de imunoglobulină cu care se confruntă România. "Vă rog, interveniți astăzi și puneți capăt acestei situații", solicită europarlamentarul în scrisoarea publicată şi pe Facebook.

Citeşte şi: Şeful CCR, mesaj cu tâlc pentru politicieni, de ziua Constituţiei. Ce le transmite Dorneanu

"Vă scriu în legătură cu o problemă deosebit de urgentă, referitoare la sănătatea a sute de copii și adulți din România, care suferă de boli de imunitate. Este o chestiune de viață și de moarte, care, în opinia mea, ar putea declanșa mecanismul de protecție civilă. Aproximativ 100 de copii vor muri dacă nu primesc acum imunoglobulină. Ministerul român al Sănătății a ignorat intenționat acești copii și oameni de luni de zile, deși medicii, asociațiile pacienților, ONG-urile, părinții înlăcrimați au protestat în fața Ministerului Sănătății, au scris ministrului, au început petiții, au trecut dincolo de orice limită a demnității umane și a rezistenței pentru a salva aceste vieți.", se arată în scrisoarea transmisă de europarlamentarul Monica Macovei.

Europarlamentarul face şi acuzaţii grave şi susţine că soluţiile găsite de Guvernul României sunt tardive.

"Aceasta este o crimă. Lipsa de responsabilitate a guvernului actual ucide literalmente copii, în momentul de față. Anchetele penale ale persoanelor responsabile sunt esențiale pentru statul de drept, dar nu contribuie la salvarea vieții copiilor. Primul-ministru Mihai Tudose a declarat ieri că a cerut deja autorităților să furnizeze imunoglobulina în regim de urgență și să pună în aplicare măsurile hotărâte de guvern - și anume eliminarea taxei de clawback. De asemenea, el a declarat că autoritatea competentă din Germania a fost contactată și o primă livrare de imunoglobulină va avea loc săptămâna viitoare.  "Săptămâna viitoare" este prea târziu. Între timp, copiii ar putea muri. În plus, nu este prima dată când guvernul minte, chiar faptul că am ajuns la această criză arătând că acesta nu a acționat la timp pentru protejarea vieții.", îşi continuă expunerea fostul ministru

Citeşte şi: Scandalul MOCNEŞTE: Fostul principe Nicolae acuză că e IGNORAT de Casa Regală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.