Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Sanatatii, prima reactie in scandalul medicilor corupti: Nimeni nu a avut curajul

medic bani

Fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat marti pentru stiripesurse.ro ca nu a stiut de existenta unor cazuri de coruptie in sistemul sanitar, ca cel aflat in atentia DNA astazi. El admite insa ca in Romania a existat intodeauna un 'folclor' legat de faptele de coruptie din Santate, dar nimeni nu a avut curaj sa le denunte concret.

"N-am de unde sa stiu, ca daca as fi stiut de asa ceva as fi fost primul care as fi sesizat un organ de ancheta. Asa folclor exista. 'Ca stiti, ca am auzit ... ' dar nimeni nu a zis vreodata concret, nu a dat un exemplu, nu a dat un nume ca sa poti mai departe sa actionezi.

Folclor a existat probabil dintotdeauna in Romania pe tema asta, dar nimeni nu a avut nici curajul, nici sinceritatea sa spuna despre ce este vorba. De aceea cred ca organele de specialitate sunt singurele care pot sa obtina dovezi si mai departe sa gaseasca acele persoane vinovate sau acele lanturi care ar putea prejudicia statul prin practici ilegale", a declarat Eugen Nicolaescu.

Citeste si: DNA, acuzaţii INCREDIBILE pentru medici oncologi. Tumori supradimensionate în acte contra excursii

Intrebat daca ministerul Sanatatii ar putea demara prin corpul de control o serie e anchete proprii, liderul PNL a spus: "Ministerul nu are asemenea competente. El daca este sesizat incearca sa depisteze daca exista cazul respectiv dupa care bineinteles sesizeaza organele de ancheta.

Legislatia este suficienta si clara, cred eu. Dar probabil ca aici ar trebui sa existe mai mult control din partea Casei de Asigurari pentru ca ea este cea care deconteaza si cred introducerea cardului, introducerea dosarului electronic ar putea in urmatorii ani sa diminueze foarte mult acest fenomen".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.