Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru, CRITICI după raportul MAI: Carmen Dan nu poate și nu vrea să facă lumină, e concentrată numai pe articularea unui 'adevăr paralel' de partid

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a criticat raportul prezentat de Carmen Dan, mentionand ca "nu vrea si nu poate" sa faca lumina privind agresiunile care au avut loc in Piata Victoriei pe 10 august.

"Declarația de presă a ministrului de Interne este târzie și nu clarifică nimic. O ocazie pentru ministru de a le cere scuze, de formă, civililor și jandarmilor, de a afirma că nu își reproșează nimic și de a se plânge de Parchet. Bonus, aflăm că există un raport clasificat, din care ne sunt aruncate cu grijă câteva informații. Acesta este răspunsul oficial al membrului guvernului responsabil nemijlocit pentru acțiunea Jandarmeriei", spune Raluca Prună, potrivit impreunapentruromania.ro.

Fostul ministru precizează că ministrul trebuie să clarifice mai multe aspecte.

"În primul rând, de ce Jandarmeria a fost echipată ca de război pentru o acțiune despre care însăși doamna Dan ne-a spus că instituțiile abilitate nu au anunțat-o ca fiind o situație de criză? Apoi, cifrele care sfidează bunul-simț: sute de violențe față de jandarmi și numai cinci abuzuri ale jandarmilor. Toate imaginile arată un raport exact opus. Jandarmeria, aflată sub comanda doamnei Dan, nu a vrut sau nu a putut izola elementele violente și provocatoare. A preferat să-i atace la grămadă și fără discernământ pe toți cei aflați în Piața Victoriei. Există un drept constituțional al oricărui cetățean de a protesta pașnic fără a-i fi puse viața și integritatea în pericol de către instituții plătite din bani publici să asigure ordinea publică. Nu sunt dezamăgită de ministrul de Interne. Nu poate și nu vrea să facă lumină, e concentrată numai pe articularea unui "adevăr paralel" de partid. Nu va reuși, pentru că terabiții de imagini pe care îi invocă o contrazic", completează fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.