Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Finanțe, critici la adresa lui Dragnea și Ponta: Fac declaraţii iresponsabile

ponta dragnea

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu afirmă că declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta cu privire la economie sunt iresponsabile şi induc stări de nesiguranţă, incertitudine şi panică asupra mediului de afaceri şi în rândul populaţiei. 

"Liderii PSD, pentru câteva sute de voturi, fac declaraţii iresponsabile. De la începutul campaniei electorale, Victor Ponta şi Liviu Dragnea fac declaraţii mincinoase susţinând că economia românească se îndreaptă spre dezastru, iar încasările bugetare sunt foarte reduse. Mai mult decât atât, cei doi lideri ai PSD susţin că România, în 2017, se va întoarce la situaţia economică şi financiară din 2009-2010, când România a fost în plină criză financiară. Ar fi păcat ca în anul 2017 românii să sufere tot atât de mult ca şi în 2009 şi 2010 având la bază nişte declaraţii iresponsabile ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Ceea ce declară cei doi este fals", a declarat Ialomiţianu, luni, într-o conferinţă de presă, informează agerpres.ro

Potrivit acestuia, nu este adevărat nici faptul că social-democraţii au lăsat bani în bugetul pe 2016 pentru aplicarea legii salarizării unitare a bugetarilor.

BOMBĂ - Gabriela Firea NU PARTICIPĂ la ultima dezbatere electorală


"Este grav că un fost prim-ministru al României şi preşedintele unui partid important de pe scena politică românească transmit mesaje iresponsabile despre situaţia economică şi financiară a României. Aceste declaraţii mincinoase induc stări de nesiguranţă, incertitudine şi panică asupra mediului de afaceri şi în rândul populaţiei", a adăugat Ialomiţianu. 

El a susţinut că, prin acest mesaj, PSD încearcă să inducă cetăţenilor ideea că "furtul şi corupţia nu sunt fapte foarte grave, ci sunt o virtute". 

"Acest tip de afirmaţii, deşi sunt făcute în campanie electorală de către cei doi lideri PSD în scopul susţinerii candidaţilor acestui partid, fac mult rău României şi românilor, este afectată stabilitatea financiară, stabilitatea bugetară, locurile de muncă din sectorul privat. PSD aduce sărăcie, este cert şi probat", a arătat fostul ministru al Finanţelor. 

Ialomiţianu a precizat că, potrivit site-ului Ministerului de Finanţe - încasările ANAF pe primele patru luni ale anului sunt la nivelul celor din 2015, existând încasări suplimentare la impozitul pe profit, la impozit pe venit şi contribuţiile sociale. El a adăugat că la TVA încasările sunt mai mici, deoarece TVA la alimente este în prezent de 9%, în timp ce anul trecut era de 16%. 

El a subliniat că bugetul fost construit pe baza estimărilor făcute de Guvernul Victor Ponta. Deputatul PNL l-a criticat şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţinând că acesta a vândut maşini străine şi nu a creat locuri de muncă. 

Deputatul Victor Ponta a declarat, joi, într-o manifestare electorală din municipiul Reghin că îşi doreşte să câştige alegerile din iunie cât mai mulţi reprezentanţi ai PSD, la fel şi în cazul celor parlamentare, deoarece se teme ca anul 2017 să nu fie unul al crizei, ca 2010. 

"Trebuie să lăsam la o parte supărarea şi trebuie să ne asumăm pericolul pentru a face ceea ce e bine pentru concetăţenii noştri. Pe 5 iunie îmi doresc să câştige cât mai mulţi dintre candidaţii noştri, îmi doresc ca în toamnă candidaţii la Parlament ai PSD, ai ALDE, UNPR să formeze din nou majoritatea, aşa cum au format-o prin votul din 2012 şi, de data aceasta, să se strice cât mai puţin în 2016 faţă de ceea ce am moştenit în 2012. Altfel, îmi este foarte teamă, pentru că am învăţat în aceşti ani câteva lucruri, îmi este foarte teamă ca 2017 să nu fie din nou ca 2010. Ţineţi minte, la alegeri, preşedintele de atunci ne spunea că totul e foarte bine şi a venit 2010 cu tăieri, cu măsuri dureroase. Vreau să cred că această stricăciune din 2016 poate fi oprită la timp, înainte de a-i face pe oameni să sufere şi să ne spună din nou nouă: 'Ce faceţi, veniţi? Că uite ce ne fac cei de acum'", a declarat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.