Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Finanțe, scenariu SUMBRU pentru Guvern: asta este VULNERABILITATEA cea mai mare

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern decembrie

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, susține că cea mai mare vulnerabilitate pentru România este întârzierea cu care se adoptă Legea Bugetului de Stat pe 2019. Ialomițianu arată că în lipsa bugetului, toate investițiile sunt în pericol și nu pot fi realizate în acest an.

Citește și: După Brexit urmează Dexit? Un manifest-bombă a fost lansat de al doilea cel mai popular partid din Germania, în contextul alegerilor europarlamentare

”Vulnerabilitatea cea mai mare a Romaniei o reprezinta lipsa bugetului pe 2019 deoarece se pune in pericol cresterea economica cu efecte negative asupra vietii de zi cu zi a romanilor. Nu vedem nici o peocupare a Guvernului Dancila sa prezinte bugetul in urmatoarea perioada.
Indiferent de jocurile politice puterea si opozitia ar trebui sa aiba ca obiectiv determinarea guvernului sa prezinte cat mai urgent in Parlament proiectul de buget. Un buget aprobat la timp este mult mai bun decat un buget perfect aprobat cu intarziere. Lipsa bugetului face ca proiectele mari de investitii de la nivel central si local, chiar si cele propuse in parteneriat public-privat, sa nu poate fi realizate în acest an.
Din analiza datelor statistice recente, rezulta ca anul 2019 ar trebui sa fie anul investitiilor daca dorim ca Romania sa aiba o crestere economica de cel putin 4%. Consumul care este principalul motor de crestere economica, a inregistrat o decelerare in 2018 (ritmul de crestere s-a redus de la 6,7% in 2017 la 2,9% in 2018). Contributia exportului net si a investitiilor la cresterea economica a fost negativa in 2018. Consumul si contributia exportului net nu dau semne de imbunatatire in 2019. Sperante vor fi daca proiectele de investitii anuntate de Guvernul Dancila vor fi realizate in 2019.”, arată Gheorghe Ialomițianu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.