Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de interne, cerere de eliberare din arest preventiv

cristian david catuse

Vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adus fostul ministru de interne Cristian David. Acesta a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă. David se află în arest din 22 ianuarie, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită 500.000 de euro pentru a interveni în cazul unei retrocedări.

Vezi AICI faptele de care este acuzat Cristian David!

În noiembrie 2014, DNA a început urmărirea penală pe numele fostului ministru liberal Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău. Banii au fost ridicaţi de la o agenţie bancară din Bucureşti de către Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. În aceeaşi zi, Valeriu Robert Niţescu, suspect în acelaşi dosar, i-a înmânat banii lui Cristian David la sediul MAI.

Cristian David, senator de Vaslui în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012, a îndeplinit funcția de ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanțare internațională și urmărirea aplicării aquis-ului comunitar (2004-2007) și ulterior pe cea de ministru al Internelor și Reformei Administrative în Guvernul Tăriceanu. Cristian David a ocupat funcţia de ministru degelat pentru românii de pretutindeni în Guvernul Ponta II (decembrie 2012 - martie 2014). După ruperea USL, fostul ministru a părăsit PNL pentru a i se alătura lui Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.