Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de interne Cristian David a fost arestat

catuse, arest

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis arestarea pentru 30 de zile a  a fostului ministru al Internelor Cristian David, acuzat de luare de mită.

Cristian David a fost scos, miercuri, după aproximativ patru ore de audieri, din sediul DNA, cu cătuşe la mâini, şi a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Citește și: Ministrul Cristian David prefera mita în...lei / SURSE

Totul începe în 2014, atunci când primarul de la Jilava, Adrian Mladin, a făcut un denunț la DNA și a povestit cum a dat, în februarie 20008, o șpagă de 1,1 milioane de euro, pentru a i se stabili dreptul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul orașului Buzău. Pentru acest serviciu, Nițescu a cerut 1,1 milioane de euro, din care 500.000 de euro erau pentru ministru.

Procurorii DNA au emis, pe numele lui Cristian David, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în cazul unui teren de 15 hectare.

content-image

DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani.

În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, şeful statului la acea dată, anunţa că a făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări.

****

Cristian David mai are o problemă la DNA, într-un alt dosar. El este este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participației improprii, uz de fals și fals în declarații, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

Potrivit referatului proc u r o r i l o r , pentru a justifica, în declaraţia de avere depusă la 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, David ar fi consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 de euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa, Georgiana Dumitrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.