Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Interne despre limitarea mandatelor șefilor din Poliție: 'Proiectul va duce la politizarea funcțiilor din sistem'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragos Tudorache investitura

Fostul ministru de Interne, Dragoș Tudorache, actualmente europarlamentar PLUS, critică, vineri, proiectul de ordonanță care limitează durata mandatelor pentru șefii din Poliție anunțat de Mihai Fifor, precizând că acesta duce la politizarea funcțiilor din sistem, potrivit Mediafax.

"PSD vrea să limiteze durata mandatelor șefilor din Poliție sub pretextul responsabilizării. Introducerea unor mandate fixe pentru funcțiile de conducere din inspectoratele județene nu va duce decât la politizarea lor, riscul fiind ca aceste mandate să se alinieze cu ciclul politic al unei guvernări. Asta nu e responsabilizare, cum încearcă ministrul interimar Fifor să ne convingă. Politizarea duce la deprofesionalizare, la numiri pe alte criterii decât cele de competență. Si dacă nu e clar care e pericolul unei astfel de măsuri, avem cazurile dramatice de la Caracal sau Galați sau ale unor abuzuri precum cele din perioada electorală de la Topoloveni sau Târgoviște. Toate, din ultimele câteva luni", scrie Dragoș Tudorache, pe Facebook.

Citește și: SURSE Turul 2 în Senat: planul forțelor anti-PSD

Fostul ministru de Interne precizează că, dacă Mihai Fifor dorește reformă adevarată, trebuie să facă imediat concursuri corecte pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din inspectoratele care sunt acum conduse de "șefi împuterniciți în funcție și să aducă profesioniști, nu pile și slugi politice".

Dacă nu știe ce să facă mai departe, să se uite pe Strategia de Resurse Umane pe care am lăsat-o în Minister în 2016, pusă la punct cu ajutorul specialiștilor din cadrul instituției și cu cel al reprezentanților de sindicat. Responsabilizarea e legată de profesionalism. De aici trebuie să începem: funcțiile se câștigă pe bază de concurs, de experiență, de profesionalism. Nu prin gudurare pe lângă ministrul sau partidul care se află la putere!", completează Dragoș Tudorache.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunța joi că s-a întâlnire cu sindicaliștii din Poliție, principalul subiect discutat fiind propunerea de limitare a mandatului șefilor acestei structuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.