Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru, interzis în PNL

sigla noua pnl

Fost secretar general al Guvernului, ministru de interne şi consilier prezidenţial, Gabriel Berca nu va mai deveni liberal, opţiunea sa anunţată în finalul săptămânii trecute nefiind agreată de foştii colegi din PNL şi PDL, a declarat Tudoriţa Lungu, copreşedinte al organizaţiei băcăuane a PNL, după o întâlnire avută, marţi, cu Vasile Blaga.

Gabriel Berca nu va fi primit în PNL nici ca simplu membru, decizia fiind luată în comun de conducerea partidului, a mai spus Tudoriţa Lungu. 'Berca are interzis la PNL şi din partea Alinei Gorghiu', a subliniat copreşedinta PNL Bacău.

'Pe posturile de răspundere noi avem reprezentanţi aleşi, care au câştigat alegeri, ce să facă Berca? Dincolo de lipsa de competenţă, ne aduce şi prejudicii de imagine', a precizat Tudoriţa Lungu.

Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi celălalt copreşedinte al liberalilor băcăuani, Ionel Paler. 'Ne-a trădat şi pe noi şi pe democrat-liberali, trecând la PMP, după ce în anii 1990 fusese în PSD şi PUR. Deci tot tacâmul politic. Ce să ne aşteptăm acum de la el în afara etalării, cu nonşalanţă, de ipocrizie şi oportunism?', a spus Ionel Paler.

Vicepreşedintele PMP pentru regiunea nord-est, Gabriel Berca, fost secretar general într-unul din guvernele Boc, ex-ministru de interne în scurta perioadă cât premier a fost Mihai Răzvan Ungureanu, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, anunţase, vineri, că s-a înscris în PNL, partid în care a mai fost membru în perioada 2004 - 2010.

Anunţarea revenirii sale în rândul liberalilor stârnise în rândul foştilor colegi încă de sâmbătă 'uimire şi iritare'. 'Nici nu se pune problema să îl primim în organizaţia locală. Membrii Comitetului Judeţean au reacţionat dur la auzul veştii că Gabriel Berca s-a înscris în PNL. Îl considerăm persona non-grata. Vrem să construim proiecte politice cu care domnul Berca nu este compatibil. Chiar considerăm că vrem altceva, iar Gabriel Berca nu e nici pe departe altceva. Sper să rămână doar ambiţia sa şi nu decizia partidului', declara sâmbătă Tudoriţa Lungu.

Potrivit liderilor locali ai PNL, lui Gabriel Berca i se reproşează atât traseismul politic, contraperformanţele electorale realizate la toate partidele în care a fost şi a avut funcţii de conducere, dar şi declaraţiile publice 'de o maximă ostilitate şi agresivitate' din ultimii ani la adresa PNL, PDL şi liderilor acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.