Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru liberal: 'Încet, dar sigur, PNL dispare aglutinat de o combinație pedelisto-cotrocenistă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu candidatură

Fost ministru și parlamentar PNL, Varujan Vosganian consideră că liberalismul este în pericol să fie înghițit de o „aluviune” formată din „pedeliști, cotroceniști ori peneliști făcuți peste noapte” uniți în spatele lui Florin Cîțu.

„Încet, dar sigur, Partidul Național Liberal dispare aglutinat de o combinație pedelisto-cotrocenistă, fără nicio legătură cu tradiția liberală.

Anul 2014, cel al fuziunii dintre PNL și PDL și al alegerii lui Klaus Johannis (devenit penelist la momentul oportun) drept președinte al noii formațiuni, a însemnat îndepărtarea PNL de liberalism și pervertirea sa către populism. Ceea ce se întâmplă acum e o consecință convingătoare a acestei deturnări.

Se spune că liberalii au cei mai mulți miniștri în Guvern. Care liberali? Din cei zece miniștri, doar doi (Adrian Oros și Virgil Popescu), erau în 2014 în PNL-ul PNL. Ceilalți fie provin din fostul PD, fie poartă marca Palatului Cotroceni, fie au devenit peneliști peste noapte. La fel și în ce privește susținerea pe care Florin Cîțu, ipotetic președinte, o are printre liderii PNL. Mai toată echipa sa adună, aluvionar, pedeliști ( cu varianta pelediști), cotroceniști ori peneliști făcuți peste noapte.

Un partid național, ca și orice alt corpus social, trebuie să aibă o evoluție organică pentru a fi temeinic în dezvoltarea lui. Să-și crească generațiile care să se înlocuiască în mod firesc una pe alta. Ceea ce, se pare, nu e cazul aici. Aluviunile nu dau măreție unui fluviu, ci doar îi tulbură apele.

P.S. Despre susținerea pe care Ludovic Orban nu mă pronunț încă, pentru că echipa sa nu s-a arătat încă. Dar e posibil ca nici el să nu aibă de ales decât tot dintr-ăștia”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.