Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD, avertisment în privinţa relaţiei României cu Israelul: 'Să ajungă la un conses într-un termen rezonabil'

israel romania

Cei responsabili ar trebui să ajungă la un consens în privinţa desemnării ambasadorului României în Israel, pentru a nu fi afectate relaţiile bilaterale, afirmă fostul ministru pentru IMM-uri din Guvernul Tudose, Ilan Laufer.

Vezi şi: Un medic rus dezvăluie secretul: Cum să renunţi la fumat cu ajutorul unui ceai

"Se apropie cel mai important moment în ceea ce privește parteneriatul strategic dintre România și Israel, un parteneriat de o însemnătate deosebită pentru țara noastră, în materie de securitate națională și regională.

Ședința comună de Guvern, ce va avea loc la București, în luna noiembrie, reprezintă un moment foarte important și sensibil pentru relația româno-israeliană.

Cred că este timpul ca cei implicați în procesul de numire a ambasadorului României în Israel să ajungă la un conses într-un termen rezonabil. În caz contrar, ne putem aștepta la o perioadă în care relațiile româno-israeliene să intre pe o pantă descendentă, mai ales în contextul multiplelor evenimente nefericite la adresa statului israelian și a poporului evreu!

Diplomația israeliană a primit foarte multe semnale contradictorii, mai ales în ultima perioadă, din partea statului român.

Ședința comună de guvern trebuie să fie momentul în care să trecem de această situație dăunătoare relațiilor româno- israeliene.

Nu ne mai putem asuma acțiuni diplomatice nefericite față de Israel. Prezența ambasadorului României în Israel este mai mult decât necesară din punct de vedere diplomatic și protocolar.

Încă nu este prea târziu", scrie Laufer pe Facebook.

Vezi şi: Semnele care îţi arată că ai putea suferi de cancer la ficat. Cum să eviţi factorii de risc

Guvernul Dăncilă a trimis de câteva luni propunerea pentru ambasador în Israel la Palatul Cotroceni, însă de atunci nu se mai ştie nimic pe acest subiect.

Monica Dorina Gheorghiță este propunerea Guvernului pentru funcția de ambasador în Israel. Monica Dorina Gheorghiță a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Globale la 18 ianuarie 2017. Este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din anul 2005. Anterior, a lucrat ca expert în cadrul Guvernului României/Cancelaria Primului Ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.