Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD, despre Liviu Dragnea, după referendum: 'Nu are decât o singură opțiune: demisia'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Fostul ministru al Educaţiei din Guvernul Ponta, Remus Pricopie, în prezent rector SNSPA, afirmă că Liviu Dragnea ar trebui să-şi asume eşecul referendumului şi să demisioneze, oferind în acest sens exemplul fostului premier italian Matteo Renzi.

CITEȘTE ȘI: Acesta este fructul MINUNE: Ce beneficii incredibile îţi aduce dacă îl consumi

"În decembrie 2016, premierul Italiei, Matteo Renzi, şi-a dat demisia, ca urmare a eşecului la referendumul privind reforma constituţională. Deși prezența la urne a fost una semnificativă (65%), italienii au respins modificările constituționale propuse de guvernul de stânga condus de Renzi. Respectând o cutumă specifică societăților democratice, premierul italian a făcut un gest firesc pentru un politician responsabil care, conștient de forța și semnificația votului, și-a asumat, prin demisie, un eșec politic și a demonstrat tuturor că înțelege dimensiunea reală a principiului reprezentării.

În octombrie 2018, în România, este organizat un referendum pentru modificarea Constituției, pe tema redefinirii familiei. Paradoxal, deși liderul principalului partid de guvernare avea rezultatele mai multor cercetări realizate de sociologi români (neplătiți din banii de partid), din care rezulta foarte clar că românii nu vor participa la acest referendum, prin urmare nu vor valida inițiativa de modificare a Constituției, PSD este aruncat într-o nouă aventură. Preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, devine prima voce care susține public referendumul şi conceptul de „familie tradițională” – concept pe care însă uită să-l definească într-un mod clar, cel puțin din perspectivă juridică.

Cu toate că au avut la dispoziție două zile pentru a vota, cetățenii și-au manifestat dezinteresul și/ sau dezacordul în legătură cu referendumul organizat de Guvern (20,41% participare la vot). Într-o astfel de situație, un lider politic autentic, care crede și acționează în virtutea principiilor democratice, care respectă și ascultă vocea cetățenilor / alegătorilor mai mult decât pe cea a consultanților străini (plătiți din banii de partid), nu are decât o singură opțiune: demisia.

Sigur, Italia nu este România și nici Renzi nu este genul de politician care să arunce în spatele altora (Statul Paralel, omul negru, Soros, UE, NATO, atentatorii la ordinea constituțională, vocile critice din PSD etc.) greșelile sale politice. De fapt, dacă analizăm cu atenție, cred că în România a apărut un nou tip de politician – politicianul fără vină – cel care poate face orice, dar care nu-și asumă niciodată responsabilitatea", scrie Remus Pricopie pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au studiat somnul. De ce unii oameni dorm adânc, iar alții se trezesc la orice zgomot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.