Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost oficial american de rang înalt: În 2023, apartenența Turciei la NATO ar trebui pusă sub semnul întrebării din cauza poziției sale față de Rusia

John Bolton

Fostul consilier american pentru securitate națională John Bolton consideră că apartenența Turciei la NATO ar trebui pusă sub semnul întrebării din cauza poziției sale față de Rusia.

John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate națională al celui de-al 45-lea președinte al SUA, Donald Trump, și-a exprimat luni opinia că apartenența Turciei la NATO ar trebui să fie pusă sub semnul întrebării în 2023.

Acest lucru se datorează refuzului clar al autorităților turce de a adopta o poziție dură împotriva Rusiei în conflictul din Ucraina, a adăugat el în articolul său care a fost publicat luni seară în The Daily Telegraph.

În lunile următoare, Bolton a spus că el crede că: "unitatea și determinarea Occidentului vor fi testate cu adevărat în practică. Finlanda și Suedia au luat decizia uluitoare de a se alătura NATO, dar partenerii comerciali și militari ai Rusiei nu au abandonat-o încă în momentul de nevoie".

"Din nefericire, aceasta include Turcia, a cărei aderare la NATO ar trebui să fie pusă sub semnul întrebării în 2023, dacă președintele [turc] Recep Tayyip Erdogan - probabil prin fraudă - va fi reales în alegerile programate pentru luna iunie".

De asemenea, el a remarcat că declarațiile Germaniei privind intenția sa de a crește cheltuielile pentru apărare nu s-au materializat încă. "Bugetul obișnuit de apărare al Germaniei în 2023 va fi mai mic decât în 2022", a subliniat Bolton.

Banii dintr-un fond special creat pentru Bundeswehr, în valoare de 100 de miliarde de euro, nu au fost încă folosiți pentru modernizarea armelor și echipamentelor militare, a subliniat el. În același timp, fostul asistent al lui Trump a remarcat că prelungirea conflictului din Ucraina va contribui la creșterea nemulțumirilor în Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.